Avukat pazarda enginar pişirip halka ikram etti

Avukat pazarda enginar pişirip halka ikram etti

Avukat pazarda enginar pişirip halka ikram etti

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Meyve Üreticileri Birliği öncülüğünde kurulan yerli ürünler pazarında enginar yemeği tanıtıldı.
Avukat İbrahim Turan, kendi yetiştirdiği enginarlardan yaptığı yemeği halka ikram etti. Avukatlığın haricinde çiftçilikle de uğraşan İbrahim Turan, zeytin, bal ve bahçe ürünleri yetiştirmesiyle tanınıyor. Turan, Güzelyalı Mahallesinde kurulan pazarda açtığı tezgâhta Mudanya enginarını kendi elleriyle pişirerek pazardaki vatandaşlara ikram etti.
Unutulmaya yüz tutan Mudanya enginarının fidelerini talep edenlere ücretsiz dağıtan Turan, maksadının Mudanya enginarının birçok kişi tarafından dikilerek yine eski günlerdeki ihtişamına kavuşması olduğunu söyledi.
Çok leziz olan Mudanya enginarında kılçık bulunmadığını ifade eden Turan, ilçeye mahsus bu sebzeye patent alınması gerektiğini söyledi.


Güncel 11.06.2020 18:10:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremzede kadın, konteynerde kurduğu dikimevini KOSGEB desteğiyle büyüttü

2

Mersin'de çiçek açan erik ağaçları havadan görüntülendi

3

Yeşilay, "Sağlıklı Yaşam Ligi"yle çocukların bağımlılıkla mücadelede sorumluluk almasını hedefliyor

4

Kumluca Belediye Başkanı Avcıoğlu çalışan kadınları ziyaret etti

5

Türk Kızılay, Gazze ve Suriye'de sıcak yemek desteğini ramazanda da sürdürüyor

6

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Butckikh, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gazetecilerle buluştu

7

GÜNCELLEME - Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

8

Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

9

Adana'da kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı

10

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı