Avukatlardan isimlerini kullanan dolandırıcılara tepki

Avukatlardan isimlerini kullanan dolandırıcılara tepki

Avukatlardan isimlerini kullanan dolandırıcılara tepki

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda toplanan avukatlar, isimlerini kullanan dolandırıcılara tepki gösterdi.
İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda avukatların isimlerinin kullanılarak vatandaşların dolandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘’Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın alın terine göz diken, meslektaşlarımızın saygınlığını zedeleyenleri uyarıyoruz’’
Adliyede bulunan İstanbul Barosu Merkezi’nde yapılan açıklama Saraç, ‘’ Baromuz levhasına kayıtlı olan avukatlarımızın adı, soyadı ve sicil numarası kullanılarak, yurttaşların dolandırıldığı ya da dolandırılmaya çalışıldığı yönünde adı kullanılan meslektaşlarımız tarafından İstanbul Barosu Başkanlığı’mıza çok sayıda ihbar ve bildirim yapılmaktadır. Baromuza avukatlar tarafından yapılan bildirimlere göre 2014 yılından itibaren yüzlerce İstanbul Barosu mensubunun bu mağduriyetleri yaşadığı, ismi kullanılan meslektaşlarımızın daha çok genç meslektaşlarımızın olduğu tespit edilmiştir. Daha etkin bir soruşturma yapılması hususları görüşülmüştür. Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın alın terine göz diken, meslektaşlarımızın saygınlığını zedeleyenleri uyarıyoruz. İstanbul Barosu sizinle sonuna kadar mücadelede kararlıdır’’ ifadelerini kullandı.


Yurt Dünya 25.01.2023 17:01:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

2

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

3

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

4

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

5

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

6

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

7

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

8

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

10

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda