Avustralya Açık’ta Rus ve Belarus bayraklarına yasak

Avustralya Açık’ta Rus ve Belarus bayraklarına yasak

Avustralya Açık’ta Rus ve Belarus bayraklarına yasak

Avustralya Açık Tenis Turnuvası çerçevesinde seyircilerin Rus ve Belarus bayrağı açması yasaklandı.
Avustralya’da her yıl Ocak ayında Melbourne Park’ta düzenlenen Açık Tenis Turnuvası başladı. Ukraynalı sporcu Kateryna Baindl ve Rus sporcu Kamilla Rakhimova’nun karşılaştığı maçta seyircilerin Rus bayrağı açmasının ardından Ukraynalı sporseverler, Rus seyircilerin Ukraynalı sporcu Baindl ile alay ettiği gerekçesiyle polise ve güvenlik birimlerine şikayette bulundu. Şikayetin ardından "ayrımcılığa" neden olmamak için tüm seyircilerin bayrak açması yasaklandı. Fakat turnuva organizatörleri kararı haksız bularak bozdu. Bu çerçevede, sadece Rus ve Belarus bayraklarının açılması yasaklandı. Karar hemen uygulamaya kondu. Avustralya’da tenis yönetim organı olarak bilinen Tenis Avustralya tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Sporcularımızın ve seyircilerimizin mümkün olan en iyi ortamda tenisten zevk almalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan Victoria eyalet hükümeti Tenis Avustralya’nın yasak kararını doğru bir tercih olarak değerlendirdi.

Sporseverler ikiye bölündü
Seyircilerin bir kısmı yasak kararını olumlu bir kısmı ise olumsuz karşıladı. Seyircilerden biri savaşın devam ettiği bu günlerde bayrak kullanımının güvenli olmadığını söylerken, "Burası küçük bir kort. Seyirciler, sporculara çok yakın. Dolayısıyla bunun bir gözdağı gibi hissedildiğini fark ettim" dedi.
Rus seyircilerden biri ise sadece basit şekilde Rus sporcuyu desteklediklerini ifade ederken, "Burada alay etme veya saygısızlık yok" açıklamasında bulundu.
En prestijli tenis turnuvası olarak bilinen Wimbledon, Rus ve Belaruslu sporcuların turnuvaya katılmasını yasaklamıştı.


Güncel 17.01.2023 14:52:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı