Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Beraat Kandili sevinci

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Beraat Kandili sevinci

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Beraat Kandili sevinci

86 yıl sonra Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Beraat Kandili coşkusu yaşandı. Beraat Kandili için düzenlenen programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Ramazan ayından önceki son kandil olan Beraat Kandili tüm yurttaki camilerde okunan dualarla kutlandı. 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde akşam namazını müteakip düzenlenen Beraat Kandili programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında camide Kur-an ve ilahiler okunarak dualar edildi. Programa çok sayıda kişi katılırken, camiyi gezenler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Ayasofya Camii’ne çocuğu ve eşiyle birlikte gelen Abdullah Ünal, ”Bu mübarek gecenin feyzinden rahmetinden bereketinden tüm İslam aleminin yararlanmasını temenni ediyorum. İnşallah Cenab-ı Allah Beraat Kandili vesilesiyle bütün günahlarımızı affeder. Ayasofya Camii’ne daha önce gelmiştik ama çok kalabalıktı giriş yapamamıştık. Şimdi eşimle çocuğumla birlikte geldik bu mekanın feyzinden yararlanmak istedik” dedi.
Ayasofya’şa gelen Hüseyin Sağlam ise, “Berat Kandilinin bütün İslam alemine mübarek olsun. Böyle bir günde Allah’ım birliğimizi beraberliğimiz bozmasın, ülkemize zeval vermesin. Bütün Türkiye’nin en güzel şekilde Berat Kandilini gerçekleştirmesini istiyorum. Burada olmak ve namazımızı eda ediyor olmak ayrı bir huzur ve maneviyat veriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diye konuştu.


Güncel 27.03.2021 22:09:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi