Ayçiçeği tarlaları çayır tırtılına karşı ilaçlanıyor

Ayçiçeği tarlaları çayır tırtılına karşı ilaçlanıyor

Ayçiçeği tarlaları çayır tırtılına karşı ilaçlanıyor

Samsun’da son günlerde ayçiçeği tarlalarında görülen ve bitkiye zarar verdiği bilinen çayır tırtılına karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.
Samsun’un Bafra ilçesinde 22 mahallede 13 bin dekar alanda ekilen ayçiçeği tarlalarında çayır tırtılına rastlandı. Bitkilerin yaprak ve tomurcuklarını yiyen tırtıllar bitkiyi kurutarak büyük zarar veriyor. Çiftçiler, çayır tırtılı ile mücadele başlattı.
Bafra’da üretim yapan çiftçilerden bazıları ise ilk defa böyle bir durumda karşıladıklarını söyledi. Bafra’da çiftçilik yapan Nihat Arslan, “40 yıldır Sürmeli Mahallesi’nde çiftçilik yapmaktayım. Buğday, ayçiçeği, mısır gibi mahsuller ekiyorum. Bu sene ilk defa ayçiçeği tarlalarını gezerken değişik tırtıllar gördüm. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gittim. Oradan tarlaya mühendisler geldi. İlaçlama için karar verdiler. Bugün ise ilaçlama çalışması yapıyoruz. Verim düşmemesi için mücadele ediyoruz. Tırtıllar çiftçinin başına bela oldu. Onun için elimizden gelen her türlü imkanları kullanıyoruz” dedi.
Her geçen yıl Samsun’da artış gösteren ayçiçeği ekiminde bu yıl ’58 bin ton’ rekolte bekleniyor.


Güncel 1.08.2022 10:28:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

2

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

3

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

4

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

5

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

6

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında

7

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Doğurganlığın Korunması Sempozyumu" gerçekleştirildi

8

Antakya Belediye Başkanı Yapar, vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına davet etti

9

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara zarar veren zanlı tutuklandı

10

Hatay'da otomobilin LPG tankı ve tavan döşemesinde kaçak ürünler bulundu