Aydın’da ’Köy Enstitüleri’ konuşuldu

Aydın’da ’Köy Enstitüleri’ konuşuldu

Aydın’da ’Köy Enstitüleri’ konuşuldu

Cumhuriyet dönemi eğitimi denildiğinde akla gelen önemli eğitim kurumlarından olan Köy Enstitüleri, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri’nde anlatıldı.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) haftalık söyleşi programlarında bu hafta, Cumhuriyet döneminin önemli eğitim kurumlarından olan Köy Enstitüleri konuşuldu. Söyleşilerinin bu haftaki konuğu olan araştırmacı yazar ve Fransızca dilinde profesyonel turist rehberi Bülent Demirdurak, Osmanlı İmparatorluğu yıllarında eğitim sistemi, Cumhuriyetin ilan edildiği yıl Türkiye’nin eğitim durumu, Tevhid-i Tedrisat Kanunu, Hüseyin Vasıf Çınar, John Dewey, Mustafa Necati Uğural, Fay Kirby, İsmail Hakkı Tonguç’un 1935 yılında Köy Enstitüleri için koyduğu hedef, Köy Enstitüleri ile Köy Öğretmen Okulları arasındaki en önemli fark, Köy Enstitüleri’nin ana hedefi ve ilkeleri, ilk projenin temelleri, Köy Enstitüleri nerelerde kuruldu, Cumhuriyet eserlerinin en önemlileri, Köy Enstitüleri’nin kapatılması ile ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından konukların sorularını yanıtlayan Bülent Demirdurak’a, yoga eğitmeni Alev Tetik tarafından EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.


Güncel 12.08.2022 10:37:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

2

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

3

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

4

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

5

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

6

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

7

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

8

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

9

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

10

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında