Aydın’da nisan yağışlarıyla sarp arazilerin tavı geldi, çifte koşulan atlar bakıma alındı

Aydın’da nisan yağışlarıyla sarp arazilerin tavı geldi, çifte koşulan atlar bakıma alındı

Aydın’da nisan yağışlarıyla sarp arazilerin tavı geldi, çifte koşulan atlar bakıma alındı

Türkiye’nin en verimli dağlarına sahip Aydın’da incir ve zeytin bahçelerinde çifte koşulan atlar, nisan yağışları ile bakıma alındı. Adeta zamanla yarışan nalbantlar, köy köy gezip atları nallayarak tarım hizmetine hazır hale getiriyor.
Türkiye’nin en fazla zeytin ağacı varlığına sahip ve incir üretiminde dünyada lider olan Aydın dağlarında tarımın olmazsa olmazı çifte koşulan atlar oluyor. Son yılların en kurak kış mevsiminin yaşandığı bölgede uzun yıllar ortalamasının üzerinde gerçekleşen nisan yağışları ile sabana koşulan atlar bakıma alındı. Sayıları her geçen gün azaldığı için randevu sistemi ile çalışan nalbantlar ise çiftçilerin zaman kaybetmeden toprağı işleyebilmesi için adeta zamanla yarışıyor.
Aydın’ın Umurlu Mahallesi’nde dükkanı olmasına rağmen nalbantlık faaliyetini köy köy dolaşarak sürdüren ilin en genç nalbantı Osman Ersoy, unutulmaya yüz tutan bir mesleği icra ettiklerini ancak işleri yetiştirmekte güçlük yaşadıklarını söyledi. Amcasından ve babasından öğrendiği bu meslek sayesinde iyi para kazandığını belirten Ersoy, çocuklarına da bu mesleği öğretmek istediğini söyledi. Adeta zamanla yarışan nalbantlar, atlara 350 TL’den nal çakıldığını söyledi.


Ekonomi 11.04.2023 12:01:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 yaralı

2

Bakan Kurum, Hatay'da, 455 bininci afet konutu teslimi öncesi incelemelerde bulundu

3

Antalya'da su kanalına düşen ineği itfaiye kurtardı

4

Emekli emniyet müdürü ve oğlu çavdar sapıyla sanatsal eserler ortaya koyuyor

5

Adana'da denizde kafes balıkçılığında ilk hasat ihracat için yapıldı

6

Düden Şelalesi dört mevsim ziyaretçi ağırlıyor

7

Hatay'da temel kazısında Geç Antik Çağ'a ait mozaik bulundu

8

Hareketsiz yaşam nöropsikiyatrik hastalık riskini artırıyor

9

Adana'da 25 yıl 6 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

10

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı