Aydın’da oy kullanma işlemi başladı

Aydın’da oy kullanma işlemi başladı

Aydın’da oy kullanma işlemi başladı

Aydın’ın Efeler ilçesinde saat 08.00 itibariyle oy kullanma işlemi başlarken, birçok vatandaş da sabahın erken saatlerinde sandığa giderek oyunu kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması sebebiyle Aydın’da ikinci kez oy kullanma işlemi başladı. Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da oy kullanma işlemi sabah 08.00 itibariyle başlarken, Efeler ilçesinde birçok vatandaş sabahın erken saatlerinde sandık başına giderek oylarını kullandı. İl genelinde ise 877 bin 145 seçmen 2 bin 720 sandıkta oy kullanma işlemlerini gerçekleştirecek. Sandıkların açılması ile birlikte vatandaşlar oy kullanacağı okullara giderek vatandaşlık görevini yerine getirirken, Aydınlılar cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu için oy kullanacak.
Aydın Valiliği koordinesinde il genelinde, seçimin güvenli ve huzur ortamında geçmesi için gerekli önlemler alınırken, seçim sürecinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de görev yapacak.


Politika 28.05.2023 10:21:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

2

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

3

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

4

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

5

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

6

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

7

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

8

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

9

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

10

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak