Aytaç Gıda, sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Aytaç Gıda, sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Aytaç Gıda, sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

İSTANBUL - Aytaç Gıda, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansını ve hedeflerini açıkladığı ilk sürdürülebilirlik raporunu paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2013'te Yıldız Holding bünyesine katıldıktan sonra zengin ürün yelpazesiyle geniş bir tüketici kitlesine hitap eden Aytaç Gıda, 2023'ü kapsayan ilk sürdürülebilirlik raporunda çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki performansını ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Holdingin 2050'de tüm değer zincirinde net sıfır hedefi doğrultusunda karbonsuzlaşma yolculuğuna devam eden Aytaç, enerji verimliliğine yönelik gerçekleştirdiği projeler sayesinde enerji tüketimi ve karbon emisyonlarında yüzde 15 oranında azaltım sağladı.

Yenilenebilir enerjiye geçiş çalışmaları kapsamında ise, Aytaç'ın fabrika arazisinde kurulacak 6 MWp kapasiteli güneş enerjisi santraliyle fabrikanın elektrik ihtiyacının tamamının yenilenebilir kaynaklardan sağlanması amaçlanıyor.

2022'den beri "Sıfır Atık" belgesine sahip olan şirketin "İsrafsız Şirket" iş modeli çerçevesinde benimsediği döngüsel modeller ve atıkların yeniden değerlendirilmesi kapsamında gerçekleştirdiği iyi uygulamaları sayesinde atıkların yüzde 100'ü geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı.

Aytaç, ambalajlarda kullanılan plastik miktarını azaltma hedefiyle gıda güvenliğini esas alan yenilikçi sürdürülebilir ambalaj çalışmalarına da devam ediyor. Bu doğrultuda, 2023'te gerçekleştirilen projeler kapsamında 27,4 ton plastik azaltımı sağlandı.

130'dan fazla ürün çeşitliliğiyle pazardaki güçlü konumunu sürdüren Aytaç, müşteri memnuniyetini ön planda tutan uygulamalarına ve yenilikçi ürünler geliştirmek için AR-GE faaliyetlerine devam ediyor.

- "Sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aytaç Üst Yöneticisi (CEO) Erhan Çetin, Aytaç'ın sürdürülebilirlik performansını ve hedeflerini içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Çetin, Aytaç olarak, kuruldukları günden bugüne sektöre öncülük eden marka olma hedefiyle faaliyetlerine devam ederken, tüm süreçlerini sürdürülebilirlik bakış açısıyla yeniden tasarladıklarının aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Karbonsuzlaşma yolculuğumuz kapsamında yeşil dönüşüm yatırımlarımızı sürdürüyor, enerji verimliliğine yönelik etkili uygulamaları hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda sadece çevresel konulara odaklanmakla kalmıyor, yüzde 99'a ulaşan yerel tedarikçi oranımızla yerel kalkınmayı destekliyor ve tüm paydaşlarımız için uzun vadeli ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik performansımızı ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ederken tüketicilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan, yüksek kalite standartlarına sahip yenilikçi ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz."



Yurt Dünya 9.08.2024 13:10:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da sahipli köpeğin saldırısına uğrayan Kazakistan uyruklu çocuk yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta bir araçta tarihi eser niteliğinde 2 heykel ele geçirildi

3

Gazipaşa'da nohut hasadı başladı

4

Antalya'nın Akseki ilçesinde orman yangını çıktı

5

Beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren askerin cenazesi Hatay'da defnedildi

6

Mersin'de 47 kilo 280 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

7

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram ve Roblox platformlarına ilişkin açıklama: (1)

8

Afşin'de 150 yataklı hastanenin temeli atıldı

9

Antalya’da takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu

10

Mersin'de 4 zanlı terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklandı