Ayvalık UNESCO sürecinde alanında uzman kişilerle buluşmalar sürüyor

Ayvalık UNESCO sürecinde alanında uzman kişilerle buluşmalar sürüyor

Ayvalık UNESCO sürecinde alanında uzman kişilerle buluşmalar sürüyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi sürecinde olan Ayvalık’ın “Alan Yönetimi Planı” analizlerinin yapılabilmesi amacıyla gerçekleştirilen odak toplantısına Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, alanında uzman olan akademisyenler, emekli ve çalışan kamu görevlileri, zeytin ve zeytinyağı üreticileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Ayvalık Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Birimi çalışanları katıldı.
Kentin mevcut sorunları, çözüm önerileri, kültür-sanat alanında faaliyetler, korumacılık, zeytinliklerdeki tarımsal üretim dışı faaliyetler gibi kentin merkezinde ve kırsalında yaşanan sorunlar ile çözümlerinin konuşulduğu toplantıda katılımcılar kendilerine ayrılan süreler içinde uzman oldukları konularda görüşlerini bildirdiler.
Alan Yönetimi Planı için kurulacak danışma kurullarından önce gerçekleştirilen toplantıda, genel sorunlar görüşüldü ve neticesinde hazırlanacak bir rapor ile katılımcılara geri dönüş yapılarak, diğer paydaş toplantıları için çalışma konuları belirlendi.


Güncel 17.08.2022 16:08:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

2

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

3

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

4

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

5

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

6

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

7

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

8

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

9

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

10

Futbol: Trendyol 1. Lig