Azerbaycan'dan Hatay'daki depremzede öğrencilere kırtasiye yardımı

Azerbaycan

Azerbaycan'dan Hatay'daki depremzede öğrencilere kırtasiye yardımı

HATAY - Azerbaycan'dan gönderilen bir tır dolusu kırtasiye malzemesi, Hatay'ın Arsuz ilçesindeki depremzede öğrencilere dağıtıldı.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev ve beraberindeki heyet, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra Gökmeydan İlkokuluna geçen heyet, öğrencilerle bir araya gelerek, çanta ve kırtasiye malzemelerini depremzede öğrencilere dağıttı.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Hacıyev, burada yaptığı açıklamada, sevinçte de kederde de hep Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Azerbaycan halkının ve çocuklarının hediyelerini teslim etmek için Türkiye'ye geldiklerini belirten Hacıyev, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar sadece Türkiye'nin çocukları değil, Azerbaycan'ın çocuklarıdır. Gelen yardımlar Azerbaycan halkından, çocuklarından size bir hediyedir. Çantaların içinde Azerbaycan bayrağı da vardır. Siz sadece Türkiye'nin değil, Azerbaycan'ın da evlatlarısınız." dedi.

Arsuz Kaymakamı Gökpınar ve Belediye Başkanı Asaf Güven de yardımlarından dolayı Azerbaycan'a teşekkür etti.



Yurt Dünya 31.08.2023 18:35:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da don önleyici pervaneler narenciyeler için çalıştı

2

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

4

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

5

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

7

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

8

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

9

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

10

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak