Azerbaycanlı gençler savaşmaya hazır

Azerbaycanlı gençler savaşmaya hazır

Azerbaycanlı gençler savaşmaya hazır

Tokat’a üniversite eğitimi için gelen Azerbaycanlı gençler ülkelerine destek vermek amacıyla ordularına gönüllü katılmaya hazır.
Ermenistan’ın saldırılarının ardından seferberlik ilan edilen Azerbaycan’da Azeri gençler gönüllü olarak savaşmak istiyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisat Bölümünde Yüksek Lisans öğrencisi olan Fazlı Ahmetzade (25) Karabağ’ın 30 yıldır Ermenistan’ın işgali altında olduğuna dikkat çekti. Ermenilerin Karabağ’da yaşayanları yaşlı, kadın, genç, çocuk demeden vahşice öldürüldüğünü ifade eden Ahmetzade, “Dünya kamuoyu bunu görmezden geldi, bu vahşet göz ardı edildi. Şu an topraklarımızı almak için mücadele veriyoruz. Gerekirse, devletimiz bizi asker olmamız için çağırırsa bizde ülkemiz için severek savaşa gideceğiz. Seferberlik için ben başvuru yaptım zaten, yetkililer ‘bekleyin’ dediler, çağrıldığım zaman gideceğim” dedi.
“Kana kan, dişe diş her türlü mücadeleye gireceğiz”
Ahmetzade, kana kan savaşmaya hazır olduğunu belirterek, “Onlar bizim çok kanımızı döktü. Kana kan, dişe diş her türlü mücadeleye gireceğiz biz. Tüm Azeriler düşüncemi tasdikleyecektir” ifadelerini kullandı.

“Biz millet olarak biz savaştan korkmuyoruz”
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Seymur Agayev (18) ise savaşa gitmeye hazır olduğunu belirterek, “Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerginlikler var. Bu gerginlikte bizde birçok şehitler verdik. Şuanda Azerbaycan Karabağ’ın birçok bölgesini düşmandan temizliyor. İnşallah topraklarımızın tamamını düşmandan temizleyeceğiz. Ben ve bir grup arkadaşımızla Tokat’tayız. Ben ve arkadaşlarım sonuna kadar devletimize, hükümetimize ve ordumuza güveniyoruz, sonuna kadar da arkalarındayız. Biz millet olarak biz savaştan korkmuyoruz. Eğer mesele bizim toprağımızsa, öz vatanımızsa asla korkmuyoruz. Hiçbir yabancı devlet bizim iç meselelerimize karışamaz. Biz millet olarak sonuna kadar kutlu davamızın arkasında gideceğiz, son bir nefer kalana kadar savaşacağız” diye konuştu.


Güncel 1.10.2020 09:50:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de trafik kazasında ölen karı kocanın cenazeleri toprağa verildi

2

Vodafone FLEX'ten 5G odaklı yeni yıl fırsatları

3

Okulun atıl bahçesini açık hava sınıfına dönüştürüp çocuklara doğayı sevdirdi

4

Elmalı'da devlet hastanesine tıbbi cihaz desteği

5

LOreal Türkiye'nin Bilim Kadınları İçin programında ödüller sahiplerini buldu

6

Antalya'da bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

7

Kahramanmaraş'ta 60 yıllık semerci ustası mesleğini yaşatmaya çalışıyor

8

Hatay'da konteynerden hırsızlık yapan 4 zanlı gözaltına alındı

9

Dünyanın en iyi tatlısı seçilen Antakya künefesinin sırrı tescilli peynirinde saklı

10

Kumluca'da sebze ve sanayi atıkları için konteynerler konuldu