Babası ümidi kesmişti, 28 saatlik çalışmayla 100. saatte enkazdan çıkarıldı

Babası ümidi kesmişti, 28 saatlik çalışmayla 100. saatte enkazdan çıkarıldı

Babası ümidi kesmişti, 28 saatlik çalışmayla 100. saatte enkazdan çıkarıldı

Türkiye’yi büyük hüzne boğan iki büyük depremin ardından bölgeden inanılmaz haberler gelmeye devam ediyor. Adıyaman’da 36 yaşındaki bir kadın, 28 saat süren çalışmanın ardından depremin 100. saatinde bilinci açık olarak enkaz altından çıkarıldı. Malatya’dan Adıyaman Üniversitesi’nde çalışan kızının cansız bedenini almaya gelen baba, kızını kurtaran Tayvanlı ve Türk ekiplere sarılarak teşekkür etti.
Aslen Malatyalı olan ve Adıyaman Üniversitesi’nde memur olarak çalışan Cemile Hasar (36), Kahramanmaraş depremine Barbaros Hayrettin Mahallesi Akpınar Caddesi üzerindeki 5 katlı Akgül Apartmanı’nda yakalandı. 3. katta enkaz altında kalan Cemile Hasar’dan babası Mehmet dahil dahil herkes ümidi kesmişti. Enkaz başında kızının cansız bedeninin çıkarılmasını bekleyen baba, yanına gelen Trabzonlu gönüllü gençlere durumu aktardı. Bunun üzerine de zamanla yarış başladı. Hayat ümidinin belirmesiyle AKUT ve Tayvanlı ekiplerin hummalı çalışmasıyla 28. saatlik kurtarma faaliyeti sonunda Cemile Hasar, depremin 100. saatinde bilinci açık halde enkazdan çıkarıldı. Alkışlar ve tekbirlerle hastaneye kaldırılan Cemile Hasar’ın kurtarılması Türk ve Tayvanlı ekipleri de mutlu etti. Böyle bir günde dayanışmanın önemine dikkat çeken Türk ve Tayvanlı görevliler, birbirlerine sarılarak mutluluklarını paylaştı.
Baba Mehmet Hasar, “Ümidimi kesmiştim. Tam o anda gençler imdadımıza yetişti. Allah herkesten razı olsun. Ekipler gece 4’te yetiştiler. Çok mutlu olduk. İnşallah tüm insanlarımız sağ salim kurtulurlar” dedi.
Hastaneye kaldırılan Cemile Hasar’ın bilincinin açık ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Güncel 10.02.2023 10:23:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Davraz Kayak Merkezi, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor

2

Genç onkologlar Antalya'da "2. Ulusal Onkoloji Fellow Kongresi"nde buluşacak

3

"Küçük Sesler Büyük Adımlar" projesi için işbirliği protokolü imzalandı

4

Trafik kazasında ağır yaralanan boksör azmiyle ringlere döndü

5

GÜNCELLEME - Mersin Büyükşehir Belediyesinde polis ekiplerince arama yapılıyor

6

Adana'da Ramazan Bayramı öncesi marketlerde denetim yapıldı

7

Yayladağı ilçesinde evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

8

Adana'da uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli yakalandı

9

Hatay'da 268 bin kişi suç unsurlarına karşı bilinçlendirildi

10

Çiçek üreticileri İngiltere'de 15 Mart'ta kutlanacak Anneler Günü için yoğun mesai yaptı