Bacacı Yatırım Holding, Helvacızade Grubu'nu satın aldı

Bacacı Yatırım Holding, Helvacızade Grubu

Bacacı Yatırım Holding, Helvacızade Grubu'nu satın aldı

İSTANBUL - Bacacı Yatırım Holding, Helvacızade Grubu'nu bünyesine kattı.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Halil İbrahim Bacacı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Bacacı Yatırım Holding, faaliyet alanlarına yenisini daha ekleyerek, büyümesini sürdürüyor.

Helvacızade Grubu'nu yaklaşık 3 milyar liraya satın alarak, "Zade Yağları" ve "Zade Vital" markalarını çatısı altında toplayan holding, tüketiciyle doğrudan temas ettiği alanları güçlendirdi.

Temelleri 1989'da atılan Zade markası, ayçiçek, zeytinyağı ve mısır yağı başta olmak üzere ürettiği yemeklik bitkisel sıvı yağlarla bugün 85 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Konya'daki tesislerde üretilen ürünler, teknoloji ve kalite standartlarıyla tüketicilerle buluşuyor.

Zade Vital markası ise vitamin, mineral ve doğal besin destekleriyle sağlıklı yaşam alanında Türkiye'nin öncü markalarından biri olarak öne çıkıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bacacı Yatırım Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Tanıl, "Geleceğe Değer Katma" misyonları doğrultusunda faaliyet alanlarına yenilerini ekleyerek büyüdüklerini belirterek, 137 yıldır teknolojiyle ürünler geliştiren Helvacızade Grubu'nu bünyelerine katmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Satın alma sürecinin, yasal onayların alınması ve hisse devrinin yapılmasıyla tamamlandığını vurgulayarak, "Bu adımla birlikte Zade Yağları ve Zade Vital markaları artık grubumuzun bir parçası oldu." ifadesini kullandı.

Tanıl, grubun köklü geçmişi ve yüksek üretim standartlarıyla yalnızca Türkiye'nin değil, global pazarlarda da saygın bir konuma sahip olduğuna dikkati çekerek, yatırımla holdingin üretim ve ihracat kaslarını daha da güçlendirdiklerini belirtti.

Satın almanın aynı zamanda holding ile grubun vizyon, değerler ve insan odaklı yaklaşımlarının da buluşması olduğuna işaret eden Tanıl, "Bu birlikteliğin oluşturacağı sinerjinin getireceği güçle büyümeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.



Ekonomi 22.05.2025 15:42:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

2

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

3

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu

4

Adana'da yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

5

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakim karşısında

6

Osmaniye’de adalet öğrencileri klavye hızında yarıştı

7

Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması sonuçlandı

8

Sahte alkol gözde geri dönülmez hasarlara yol açabiliyor

9

Peugeot 7. Mardin Bienali'nin ana sponsorluğunu üstlenecek

10

Beyin ve sinir cerrahları Gaziantep'teki toplantıda bir araya geldi