İlginizi Çekebilir


Bağcılar’a 6 yeni sağlık merkezi

Bağcılar’a 6 yeni sağlık merkezi

Bağcılar’a 6 yeni sağlık merkezi

Bağcılar Belediyesi pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için ilçeye 6 aile sağlık merkezi inşa ediyor. Tipik sağlık yapılarından bağımsız ve özgün olarak tasarlanan sağlık tesislerinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje tamamlandığında ilçe sakinlerinin çok yönlü ihtiyaçlarına cevap verecek.
Bağcılar Belediyesi, pandemi döneminde önemi daha çok artan sağlık hizmetleriyle ilgili olarak dev bir projeye imza atıyor. Bu kapsamda 6 mahallede çok amaçlı sağlık merkezleri yapılıyor. Tipik sağlık yapılarından bağımsız ve özgün olarak tasarlanan Kirazlı Sağlıklı Hayat Merkezi ile Yenigün, Demirkapı, Göztepe, Kazımkarabekir ve Kemalpaşa Aile Sağlığı Merkezleri’nin inşaatı devam ediyor. Kısa sürede hizmete geçmesi amaçlanan sağlık birimleri hem deprem güvenliği yüksek olacak hem de vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayacak.
Sağlık tesislerinden her biri hem donanımlı hem de güncel deprem yönetmeliğine göre yapılacak. 4 katlı olarak tasarlanan Kirazlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde; bay/bayan spor salonu, fiziksel aktivite koçluğu, röntgen odası, sağlıklı beslenme mutfağı, hasta izleme odası, laboratuvarlar, diyetisyen, ağız ve diş sağlığı polikliniği, ergoterapist, fizyoterapist, toplantı odası, gebelik okulu, podolog, psikolog, sigara bırakma polikliniği, okul sağlığı birimi, sosyal hizmetler uzmanı, çocuk gelişim uzmanı hizmetleri verecek.

Çelik - prefabrik olarak tasarlandı
Yenigün Mahallesinde 5 katlı Aile Sağlığı Merkezi projesinde ise acil müdahale odası, laboratuvar, gebe izleme ve aile planlaması odası, aşı odası, emzirme odası ve 8 adet doktor muayene odası bulunuyor. Demirkapı, Göztepe, Kazımkarabekir ve Kemalpaşa mahalleleri için tasarlanmış olan sağlık tesisi yapılarının her biri iki katlı. Çelik - prefabrik olarak tasarlanan yapılar gerek deprem güvenliği gerekse de hızlı imalat opsiyonları dolayısıyla avantaj sağlıyor.
Halk sağlığına her şeyden daha çok önem verdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda yapımına başlanan sağlık merkezlerimiz çok yakında hizmete geçecek. Halk sağlığı için biz bu çalışmaları kendimize vazife edinerek elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizin sağlık alanında ne kadar iyi olduğunu pandemi sürecinde gördük. Sağlıkta daha kaliteli hizmet için bu ve benzeri projelere devam edeceğiz. Şimdiden ilçe sakinlerine hayırlı olsun diyorum” dedi.
6 yeni sağlık merkezinin inşaatının 4 ay sonra bitmesi planlanıyor.


Güncel 17.11.2020 12:13:17 0
Anahtar Kelimeler: bağcılar’a 6 yeni sağlık merkezi

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tırla çarpışan otomobildeki 4 kişi yaralandı

2

Suriye'de görev yapacak özel harekat polisleri dualarla uğurlandı

3

Akbank, 2025'in ilk çeyreğini 13,7 milyar lira konsolide net karla tamamladı

4

Maxion İnci Jant Grubu, Global Maxion Takım Ödülleri kapsamında 6 ödül aldı

5

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

6

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Adana'da Hafızlık İcazet Merasimi'nde konuştu:

7

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Hatay'da incelemelerde bulundu

8

Antalya'da olası orman yangınlarına karşı alınacak önlemler toplantıda ele alındı

9

Altınözü’nde motosiklet sürücüleri bilgilendirildi

10

Antalya'da öğrenci yurdunda yangın tatbikatı düzenlendi