Bahçeşehir Koleji'nin yerli görüntülü konuşma platformu SeeMeet tanıtıldı

Bahçeşehir Koleji

Bahçeşehir Koleji'nin yerli görüntülü konuşma platformu SeeMeet tanıtıldı

ISTANBUL (AA) - Iki yildan bu yana kullanmakta oldugu yapay zeka tabanli kisiye özgü dijital ögrenme platformu Metodbox üzerinden yürüttügü uzaktan egitim dönemini basariyla geçiren Bahçesehir Koleji, Türkiye'nin egitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konusma platformu SeeMeet'i egitim ve bilisim dünyasinin begenisine sundu.

Bahçesehir Koleji'nden yapilan açiklamaya göre, Bahçesehir Koleji, 17 Agustos'ta anaokullarinda yüz yüze egitime basladi.

Açiklanan MEB kararlari dogrultusunda Bahçesehir Koleji'nin ilkokul, ortaokul ve lise ögrencileri de 17 Agustos'ta online olarak egitime basladi.

Mart ayindan bu yana akademik içerik ve teknik altyapi güncellemeleri üzerinde çalisan Bahçesehir Koleji, yeni dönemde uzaktan egitime güçlü bir sekilde basliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bahçesehir Koleji Icra Kurulu Baskani Hüseyin Yücel, egitimde dijitallesmeye 12 yildan bu yana yatirim yaptiklarini belirterek, 5 yildir da Metodbox uygulamasi üzerinde çalistiklarini kaydetti.

5 yilda 20 milyon TL yatirimla kurulan ve su an itibariyla Istanbul ve Ankara'da teknoparklarda 100'e yakin mühendis ve yazilimcinin çalistigi Metodbox ile ayni anda 150 bin ögrenciye uzaktan egitim verdiklerini aktaran Yücel, sunlari kaydetti:

"Metodbox ile Kisiye Özgü Ögretim Modelimizi (KÖM) yapay zeka tabanli hale getirerek gelecege tasidik. Uzaktan egitim sürecinde de Metodbox ile çok basarili sonuçlar aldik. Bu basarinin bir ayaginda güçlü ögretmen kadromuz var. Diger ayaginda ise Istanbul ve Ankara'daki teknoparklarda çalisan yazilimci ve mühendis kadromuz var. Özellikle pandemi sürecinde bu arkadaslarimiz canla basla çalisarak uzaktan egitim sürecimizin sorunsuz geçmesi için çalisti. Simdi bu ekiple birlikte egitim entegrasyonu olan ilk yerli görüntülü konusma uygulamamiz SeeMeet'i ortaya çikardik.

Ismini 7. sinif ögrencilerimizden Elif Naz Öztürk'ün koydugu ve bizim de hemen benimsedigimiz SeeMeet'i nisan ayindan bu yana kullaniyoruz. Türkiye, bilim ve teknoloji üreten bir ülke olacak diyoruz. Cumhurbaskanligimiz da yayimlanan genelge ile bilgi güvenligi risklerinin ve tehditlerinin ortadan kaldirilmasi, kullanici bilgilerinin Türkiye disina çikarilmamasi için yerli yazilim kullanilmasi gerektigini belirtiyor. Biz de yatirimlarimizi ve bilgi birikimimizi ortaya koyarak bu hedef için önemli bir adim atiyoruz."


- "‘Uzaktan egitim yakindan takip’ alaninda ciddi bir degisim baslatiyor"


Bahçesehir Koleji Egitim ve Egitim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Dr. Özge Aslan da SeeMeet ile 360 derece uzaktan egitim yakindan takip planlarini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Aslan, sunlari kaydetti:

"Ögrencilerimizin tüm derslerinin materyallerine ve videolarina erisebilecegi yapay zeka tabanli kisiye özgü dijital ögrenme platformumuz Metodbox, kendi ögretmenleriyle canli derslerini gerçeklestirecekleri görüntülü konusma platformumuz SeeMeet ve yayinlarimiz ile 360 derece bir akademik süreç yürütüyoruz. SeeMeet ile ögrencilerimize, ögretmenleri ve arkadaslariyla daha verimli etkilesime girebilecekleri bir platform sunuyoruz.

SeeMeet'i diger görüntülü görüsme platformlarindan ayiran en önemli nokta, egitim odakli olmasi ve Metodbox dijital egitim platformu ile tam uyum içerisinde çalismasidir. SeeMeet ve Metodbox birlikteligi, dijital okul ortaminin ihtiyaçlarini tek bir uygulama içerisinde toplayarak kullanicilarin farkli uygulamalar kullanma ihtiyacini ortadan kaldiriyor ve ‘uzaktan egitim yakindan takip’ alaninda ciddi bir degisim baslatiyor."




Yurt Dünya 18.08.2020 18:39:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta LGS sınavında tam puan alan öğrenciler ödüllendirildi

2

Adana'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

4

Kahramanmaraş'ta ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

5

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 89 şüpheli gözaltına alındı

6

Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleriyle Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruldu

7

Oğlunun KKTC'de öldüğü haberini alan Adana'daki babası kalp krizinden yaşamını yitirdi

8

Kahramanmaraş'ta tarlaya devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

9

Kahramanmaraş'ta çıkan anız yangını makilik alana sıçradı

10

ATSO ve KEMİAD'tan Kemer'de sürdürülebilir turizm için protokol