Bakan Akar, Çekya Başbakanı Fiala ile bir araya geldi

Bakan Akar, Çekya Başbakanı Fiala ile bir araya geldi

Bakan Akar, Çekya Başbakanı Fiala ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çekya Başbakanı Petr Fiala ile bir araya geldi. Bakan Akar’ın ziyareti, Çekya’ya 14 yıl sonra Savunma Bakanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması bakımından da dikkat çekiyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar resmi temasları kapsamında geldiği Çekya’da temaslarını sürdürüyor. Başkent Prag’daki Savunma Bakanlığının ardından Parlamento binasına geçen Bakan Akar, Başbakan Petr Fiala ile bir araya geldi. Görüşmede Bakan Akar tarafından iki ülke arasında başta savunma sanayi, askeri eğitim iş birliği olmak üzere diğer alanlarda iş birliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldı.
Bakan Akar ayrıca ülkenin önemli savunma sanayisi şirketlerinden Omnipol’a giderek çalışmalara ilişkin brifing aldı. Ziyaretinde Bakan Akar’a Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da eşlik etti. Bakan Akar’ın ziyareti, Çekya’ya 14 sene sonra Savunma Bakanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması bakımından da önem taşıyor.
Öte yandan Bakan Akar, Prag’da Türk vatandaşların yakın ilgisiyle de karşılaştı. Bakan Akar’ı gören vatandaşlar yanına gelerek sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.


Güncel 17.01.2023 18:53:48 0

İlginizi Çekebilir

1

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

2

Kumluca'da "Engel yok, spor var" projesi

3

Alanya'nın ev sahipliği yaptığı Alanya Ultra Trail yarışları tamamlandı

4

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

5

Mersin'de trafik kazasında şehit olan polis memuru için cenaze töreni düzenlendi

6

Girişimsel radyoloji uygulamalarıyla birçok ameliyat "bıçaksız cerrahi" ile gerçekleştirilebiliyor

7

Osmaniye’de devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

8

Parkur Cimnastik Türkiye Şampiyonası, Mersin'de başladı

9

Akbank "Sürdürülebilir İklimlendirme Finansman Programı"nı hayata geçirdi

10

Salda Duatlonu Türkiye Kupası yarışları başladı