Bakan Ersoy'un "2021 de Patara Yılı olsun" önerisine destek

Bakan Ersoy

Bakan Ersoy'un "2021 de Patara Yılı olsun" önerisine destek

ANTALYA (AA) - LEVENT KISI - Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yeterince tanitim imkani bulunamadigindan 2021'in de "Patara Yili" olarak devam etmesi önerisi, antik kentin bulundugu Antalya'da memnuniyetle karsilandi.

Bakan Ersoy'un "2020 Patara Yili"nin pandemiden dolayi sanssiz bir döneme denk geldigini belirterek, 2021'in de "Patara Yili" olarak devam etmesini Kabine'ye önerecegini açiklamasi, Antalyalilari sevindirdi.

Patara Antik Kenti'ni sinirlari içinde barindiran Kas ilçesinin Belediye Baskani Mutlu Ulutas, AA muhabirine, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 2020 yilinin "Patara Yili" ilan edilmesinin tüm bölge halkini memnun ettigini söyledi.

Kovid-19 salgini nedeniyle "2020 Patara Yili" kapsaminda fazla etkinlik yapamadiklarini vurgulayan Ulutas, "Bunun buruklugunu ve üzüntüsünü yasiyoruz. 2021'in de 'Patara Yili' olarak devam etmesini arzu ediyoruz. Insallah hem pandemi süreci saglikli bir yola girer hem de 2021'de 'Patara Yili' temasi devam eder. Hemsehrilerimizin talebi ve gönlünden geçen 2021'in de 'Patara Yili' olarak ilan edilmesi. Böylece Patara'nin tanitilmasina ve bölge turizminin canlandirilmasina devam edebiliriz." diye konustu.

- " UNESCO'nun kalici listesinde yer almasinda etkili olacaktir"

Antalya Tanitim Vakfi Baskani Yeliz Gül Ege ise bu yil yurt içi ve yurt disi fuarlarinda Patara temali stantlar açmayi planladiklarini ancak pandemi dolayisiyla bu sansi kaybettiklerini dile getirdi.

Bakan Ersoy'un önerisini çok yerinde bulduklarini anlatan Ege, "Türkiye'nin 2021'de yer alacagi tüm fuarlarda Patara'yi tanitabilmemiz için 2021'in de 'Patara Yili' olarak devam etmesi faydali olacaktir. Gelecek yil daha fazla insanin yer alabilecegi etkinlikler yapabiliriz." dedi.

Bu yilki organizasyonlara Kovid-19 nedeniyle sinirli sayida kisi katilabildigine dikkati çeken Ege, bu durumun yerinde tanitim olanagini ellerinden aldigini kaydetti.

Ege, "Patara sadece antik kentiyle degil baska birçok özelligiyle ön plana çikiyor. Patara'nin bu degerlerinin de tanitilmasi, UNESCO'nun kalici listesinde yer almasinda etkili olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

- Ilk demokratik meclis binasi Patara'da

Likya uygarligina baskentlik yapmis antik kentin, bu onuru hak ettigini anlatan Ege, Patara'nin antik çagda çok önemli bir ticaret merkezi oldugunu hatirlatti.

Patara'daki dünyanin ilk demokratik meclis binasinin ayaga kaldirilmis oldugunu ifade eden Ege, tiyatrosunun yani sira en eski deniz fenerleri ile telsiz istasyonunun kente ayri bir deger kattigini kaydetti.

Ege, 2021'in de "Patara Yili" ilan edilmesi durumunda, Göbeklitepe örneginde oldugu gibi, Patara'nin da kültür turizmi açisindan hak ettigi degere kavusacagina inandigini dile getirdi.



Güncel 27.08.2020 11:26:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

2

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

3

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

4

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

5

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

6

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

7

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

8

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

9

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

10

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi