Bakan Kurum: “Esnafımız için geçici iş yerleri hazırlıyoruz”

Bakan Kurum: “Esnafımız için geçici iş yerleri hazırlıyoruz”

Bakan Kurum: “Esnafımız için geçici iş yerleri hazırlıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “11 ilimizin normale dönmesi, şehrin canlanması için ticari hayatın devamlılığı önemli. Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak, esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Emlak Konut eliyle, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da iş yerleri hasar gören esnafın ekonomik hayata yeniden dahil olması için 26 bin metrekarelik alanda her biri 25 metrekare olan 338 geçici iş yerlerinin yapımına başladı.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremlerden etkilenen 11 ilde ticari hayatın devamlılığının önemine vurgu yapan Bakan Kurum, 338 geçici iş yerlerinin inşa aşamalarından görüntüler paylaşarak, "11 ilimizin normale dönmesi için şehrin yaşaması, ticari hayatın devamlılığı önemli. Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Malatya’da yapımına başlanan geçici iş yerleri hakkında bilgi veren Proje Müdürü Barbaros Kosuf ise, "Yaklaşık 26 bin metrekarelik büyük bir alan burası. Burada tamamen çarşı havasında 338 tane dükkan imal edeceğiz. Proje kapsamında öncelikle temellerimizi döküyoruz. Çelik yapıları yaptıktan sonra alt ve üstte çelik saclarla çatıların ve cephelerin montajını yapıyoruz. Pis su, yağmur suyu, elektrik, telekom gibi bütün altyapıyı hazırlayacağız ve hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.


Yurt Dünya 28.03.2023 12:22:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

2

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

3

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi

4

Hatay'da şehit mezarlarında bakım ve onarım çalışması yapıldı

5

Mersin'de priz, ampul ve bakır kablo çalan 4 şüpheli tutuklandı

6

Adana'da "Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması" düzenlendi

7

Adana'da "Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması" düzenlendi

8

Mersin'de cep telefonu kaçakçılığı operasyonunda şüpheli tutuklandı

9

14 Mart’ta hekimlerden mesaj: “Başka bir sağlık sistemi mümkün”

10

Adana'da şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışması yapıldı