Bakan Pakdemirli: "Vatandaş, zor koşullarda yöneticileri yanında görmek istiyor"

Bakan Pakdemirli:

Bakan Pakdemirli: "Vatandaş, zor koşullarda yöneticileri yanında görmek istiyor"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zor koşullarda vatandaşın yöneticileri yanında görmek istediğini belirterek, “Bu yüzden geçenlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına da tavsiyede bulundum. Yani yemeğin, randevun olabilir ama ertele. Kar küreme araçlarının yanında ol, bir tanesinin üstünde ol” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de bir otelde düzenlenen İzmir Medya Plaftormu buluşmasında gazetecilerle bir araya gelerek güncel gelişmeler ve tarım politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Çiftçinin, üreticinin ve tüketicinin haklarını korumak için durmaksızın çalıştıklarını kaydeden Pakdemirli, yaz aylarında da orman yangınlarına karşı büyük mücadele verdiklerini hatırlattı.
Meteorolojik nedenlerin de dezavantaja yol açtığını ve yangınlar nedeniyle çok sıkıntılı dönemler yaşandığını söyleyen Pakdemirli, yangın söndürme çalışmaları sırasında 40 gün boyunca evine 1 ya da 2 gün gidebildiğini anlatarak, “Eşinizden ve çocuklardan negatif geri dönüşler olabiliyor. Bizim oğlan beni itfaiyeci sanmaya başladı. En son ‘Anne biraz odun getir, ben bahçede yangın çıkaracağım. O zaman babam gelir, onu da görmüş oluruz’ demiş. Zor günler. Allah Cumhurbaşkanımızdan bin kez razı olsun. Milletin bir derdi olduğunda yöneticilerin de milletin yanında olmasını istiyor. O yüzden biz de herhangi bir şey olduğu zaman vatandaşın yanında oluyoruz. Bazen can kayıpları oluyor, bunları hiç arzu etmiyoruz” dedi.

Zor koşullarda vatandaşın yöneticileri yanında görmek istediğini belirten Pakdemirli, “Yöneticiler yanında olduğunda vatandaş kendini daha rahat hissediyor. Bu yüzden geçenlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına da tavsiyede bulundum. Yani yemeğin, randevun olabilir ama ertele. Kar küreme araçlarının yanında ol, bir tanesinin üstünde ol. Vatandaş da desin ki ‘arkadaşlar gereğini yapıyor, biraz daha sabırlı olmamız lazım’. Farklı görüntü olduğu zaman vatandaşın gözünde farklı görüntü ortaya çıkabiliyor” diye konuştu.
Pakdemirli, tarım kredi borçlarının ertelenmesi veya faizlerin silinmesi gibi bir çalışma olup olmadığı sorusunu üzerine, faizlerin silinmesinin sektörü doğru bir noktaya getirmeyeceğini ifade etti.



Güncel 2.02.2022 17:19:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulundu

2

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

3

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

4

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı

5

Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik'te üst düzey atamalar

6

SunExpress'te üst düzey atama

7

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

8

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

9

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

10

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi