Bakan Selçuk'tan lisedeki patlamada hayatını kaybeden öğretmenin babaevine ziyaret:

Bakan Selçuk

Bakan Selçuk'tan lisedeki patlamada hayatını kaybeden öğretmenin babaevine ziyaret:

ADANA (AA) - Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Mersin'de lisede dezenfektan üretimi sirasinda meydana gelen patlamada hayatini kaybeden kimya ögretmeni Ramazan Sahin'in Adana'daki babaevine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Selçuk, beraberinde Vali Süleyman Elban ve diger ilgililerle merkez Yüregir ilçesindeki Sahin'in babaevi önünde kurulan taziye çadirini ziyaret etti. Taziyelerini ilettigi baba Kahraman Sahin'e Türk bayragi ve Kur'an-i Kerim veren Selçuk, hayatini kaybeden ögretmenin yakinlarina da bassagligi diledi. Ziyarette Kur'an-i Kerim okundu, dua edildi.

Selçuk, ziyaretin ardindan gazetecilere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin bütün dünyayi oldugu gibi Türkiye'yi de etkiledigini söyledi.

Bakanlik olarak salgin konusunda her türlü is ve islemi yapmak noktasinda kararli olduklarini ifade eden Selçuk, "Basindan beri dünyaya örnek olacak sekilde uygulamalar, üretimler yapiyoruz. Bu üretimlerin meslek liselerimizdeki boyutu çok çok önemli ve tüm ülkenin, tüm dünyanin ihtiyaci için meslek liselerindeki ögretmenlerimiz tüm ögretmenlerimiz gibi büyük bir gayret içerisindeler." dedi.

Mersin'de, patlamanin yasandigi okuldaki ögretmenlerin de bu konuda büyük çaba gösterdigini anlatan Selçuk sunlari kaydetti:

"Rahmetli ögretmenimiz Ramazan Sahin'in de bu konuda hafta sonu bilmeden 'Bu ülkenin bana ihtiyaci var' diyerek yogun bir çalisma içinde oldugunu biliyoruz. Bu elim kaza neticesinde de sehit olan ögretmenimizin ailesinin yaninda bulunmak taziyemizi iletmek ve bu meseleye sahip çiktigimiz göstermek için buradayiz. Böyle zor bir günde millet olarak, devlet olarak ögretmenimizin ailesinin yanindayiz, arkasindayiz. Bununla ilgili de her türlü tedbiri aliyoruz. Sayin Valimizle de burada bazi istisarelerde bulunduk. Arkadaslarimizla beraber Ankara'dan buraya, 'Ekip halinde ne yapabiliriz, nasil yapabiliriz, daha yakindan nasil ilgilenebiliriz?' hususuyla alakali olarak bugün buraya geldik. Incelemelerimiz devam edecek. Netice itibariyla egitim camiasi adina ailemize bassagligi diliyorum. Milli Egitim camiasinin meslek liselerinde yapmaya çalistigi bu üretimi, çok daha saglikli ve güvenli bir sekilde götürmek noktasinda da gayretlerimiz sürecek. Tekrar tekrar üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun."

Bakan Selçuk, daha sonra AK Parti Il Baskanligina geçerek Baskan Mehmet Ay ve partililerle görüstü.

- Olayin geçmisi

Mersin'in merkez Toroslar ilçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki "Kimya Teknoloji Alani"nda 4 Temmuz'da meydana gelen patlamanin ardindan yangin çikmis, yaralanan kimya ögretmenleri Ramazan Sahin ve Hasan Satirli hastaneye kaldirilmisti. Sahin, 6 gün tedavi gördügü Mersin Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde 10 Temmuz'da yasamini yitirmisti. Patlama nedeniyle okulun bazi siniflari ve dis duvarinda hasar olusmustu.



Yurt Dünya 12.07.2020 15:42:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 firari hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

2

Şehit polis Şimşek'in adı, memleketi Hatay'daki okulda yaşatılacak

3

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da "Deprem Dirençli İskenderun" söyleşisinde konuştu:

4

Hatay'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Burdur'da otluk ve kavaklık alandaki yangın söndürüldü

6

Mersin'de narenciye balı hasadı yapıldı

7

Adana'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı açık saha tesislerinin toplu açılışı yapıldı

8

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerle sürüyor

9

Hatay'da otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusunu itfaiye kurtardı

10

Bakan Yumaklı'nın katılımıyla Antalya'da orman yangını tatbikatı yapıldı