Tarih: 09.08.2024 14:27

Bakan Uraloğlu: “Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak"

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın hizmete açılacak Çukurova Uluslararası Havalimanı'na ilişkin, "Havalimanımız ile ülkemizin geleceğe açılan kanatları daha da büyümüştür." dedi.

Uraloğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla resmi açılışının gerçekleştirilmesi planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in eşlik ettiği Uraloğlu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Uraloğlu, gazetecilere, dünyada ulaşılmadık hiçbir nokta kalmaması hedefiyle hareket ederek Türkiye'yi, en geniş uçuş ağına sahip ülkelerden birine dönüştürdüklerini söyledi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılmasıyla aktif havalimanı sayısının 58'e çıkacağını belirten Uraloğlu, "Bu yıl temmuz sonu itibarıyla, hava yoluyla seyahat eden yolcu sayımız 129 milyon 738 bin 772'ye ulaştı. Bu sayı geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 118 milyondu." dedi.

 

- "Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak"

 

Adana'daki havalimanına ilişkin iddialara değinen Uraloğlu, şunları söyledi:

"Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağına dair gerçeği yansıtmayan, yalan ve yanlış haberlere de açıklık getirmek istiyorum. Defalarca söyledik ama yine tekrar edelim, Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak. Bizler havalimanımızı, hakim rüzgar yönü açısından uygun şartlar, zemin, yer altı suyu seviyesi, şehir merkezlerine uzaklık ve ulaşım imkanları gibi birçok yönden değerlendirerek yer seçimi yapar ve havalimanlarımızı inşa ederiz. Bakanlık olarak yaptığımız etüt ve fizibilite çalışmalarıyla projelerimizi coğrafyanın emrettiği, mühendisliğin de müsaade ettiği imkanlar doğrultusunda hayata geçiriyoruz. 'Oraya yakın oldu buraya uzak oldu' diyerek şehirlerimizi ayrıştırmak gerçekten manasız. Tam tersine iki şehri yeni ortak paydada bir araya getirmesiyle birleştirici bir proje olduğunu çok net olarak söyleyebiliriz. Çukurova Uluslararası Havalimanı, bölgenin havalimanı ve adı üstünde olduğu üzere uluslararası bir havalimanı olarak Adana, Mersin, Osmaniye ve Niğde başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet edecek."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —