Bakırköy’de denizden haç çıkarma töreni yapıldı

Bakırköy’de denizden haç çıkarma töreni yapıldı

Bakırköy’de denizden haç çıkarma töreni yapıldı

İstanbul Bakırköy’de, Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilmesinin yıl dönümü nedeniyle denizden haç çıkarma töreni yapıldı.
Bakırköy Yeşilköy’de Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilmesinin yıldönümü nedeniyle Yeşilköy Ayastefanos Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Ayini Derkon Bölgesi Metropolit Baş Episkop Apostolos yaptı. Bir çok kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ayinin ardından Yeşilköy Sahili’nde denizden haç çıkarma töreni yapıldı. Töreni izlemek için sahil kenarına çok sayıda vatandaş geldi. Yarışmaya katılan 4 kişi polis eşliğinde tekneye bindirilip gönderildi. Daha sonra yarışmacılar denize atılan haçı çıkarmak için kıyasıya mücadele verdiler. Yarışma sonucu ise Garen Dabanyan haçı kıyıya getirerek birinci oldu.
Törende birinci olan Garen Dabanyan “Merhabalar ilk defa katılıyorum. Çok mutluyum. Seneye de tekrar katılmak isterim” dedi.


Güncel 6.01.2023 14:40:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı