Bakliyatı "güneş ışığı almayan yerlerde saklayın" önerisi

Bakliyatı

Bakliyatı "güneş ışığı almayan yerlerde saklayın" önerisi

MERSIN (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde bagisikliga katkisiyla öne çikan bakliyatin, protein ve mineral degerlerinin kaybolmamasi için rutubetli ve günes isigi alan yerlerde tutulmamasi öneriliyor.

Yayla Agro Yönetim Kurulu Baskani Hasan Gümüs, AA muhabirine, bakliyatin, her yasta insanin dengeli ve saglikli beslenebilmesi için önemli bir besin maddesi oldugunu söyledi.

Kovid-19 sürecinde yurt içinde bakliyat tüketiminin arttigini ve bu nedenle saglikli saklama kosullari konusunun gündeme geldigini anlatan Gümüs, söyle konustu:

"Pandemi döneminde, tüketicilerin panikle bakliyat ürünlerine ragbet göstermesi ve ihtiyaçlarindan fazla ürün almasi, ürünlerin muhafazasi konusunun önemini gündeme getirdi. Ürünlerin vitamin ve mineral degerlerini kaybetmemesi için saglikli ortamlarda saklanmasi gerekiyor. Ürünler, özellikle nemli ve rutubetli olmayan, günes isigini almayan yerlerde muhafaza edilirse hem vitamin ve mineral degerleri kaybolmaz hem uzun vade de tüketilme olanagi olur."

Bakliyatin bünyesinde birçok mineral barindirdigina dikkati çeken Gümüs, "Bakliyat ürünlerinin, özellikle demir, fosfor, potasyum, selenyum, çinko gibi mineraller içermesi vücudumuzun bagisiklik sistemine destek olur. Bakliyat, saglikli bir protein kaynagi oldugu için her yas grubunun sofrasinda olmalidir." dedi.

Ürünlerin bagisiklik sistemine katkisinin bilim dünyasinca da tavsiye edildiginin altini çizen Gümüs, "Pandemi sürecinde, tüm bilim insanlarinin bitkisel proteinle beslenilmesi konusunda mutabik kalmasi, bakliyat ürünlerini öne çikardi. Bunun yani sira çocuklarin gelisimi açisindan önemli olan folik asiti barindiriyor. Bu nedenle bakliyat tüketiminin çocuk yaslarda alistirilmasi gerekiyor. Yeni neslin bakliyat tüketimi az ancak bizler de bakliyatin özendirilmesi için çocuklara yönelik ürünler gelistirmeye gayret ediyoruz." diye konustu.

- 2 dakikada saglikli besinler

Gelisen dünyanin, hizli ve saglikli beslenmeyi öne çikardigini ve bu kapsamda "Yemek Hazir" ürünleri olusturduklarini ifade eden Gümüs, sunlari kaydetti:

"Tüketicilerimizin hayatini nasil kolaylastirabiliriz hedefiyle yola çikarak, saglikli ve pratik ürünleri, katkisiz ve koruyucusuz sekilde, geleneksel yöntemlerle tüketilebilecek ürünler ortaya çikardik. 2 dakika içerisinde pratik sekilde hazirlanan, vitamin, mineral ve protein degerlerinde eksilme olmayan ürünleri insanlar tüketebiliyor. Ürünler, yaklasik 3 yillik Ar-Ge çalismasi sonucu ortaya çikti. Ar-Ge merkezinde baslayan üretim çalismalari su an 5 bin metrekare arazi üzerinde devam ediyor. Önümüzdeki yil Nigde’de 220 bin metrekare alan üzerinde daha yüksek kapasiteli üretim için yatirim yapmayi planliyoruz."

Yayla Agro Yönetim Kurulu Baskani Gümüs, kisa vakitlerinde saglikli gida tüketmek isteyen kisiler için çalisma yaptiklarini belirterek, söyle devam etti:

"Biz buna hazir gida yerine 'Yemek Hazir' serisi diyoruz. Insanlar fastfood tüketmek istemiyor ancak zamanlari da yok. Bizim ürünlerimiz bu ihtiyaci, katkisiz, koruyucusuz, saglikli ve pratik olmasi sayesinde karsiliyor. Sadece Türkiye'ye degil, dünyanin 30'dan fazla ülkesine bu saglikli ürünlerin ihracatini yapiyoruz. Bizim, 'gelecegin geleneksel ürünlerini dünyaya tanitmak' gibi bir mottomuz var. Sadece Türkiye'ye degil dünyanin her yerine geleneksel ürünlerimizi ulastirarak hem kültür ihracati yapmak hem de ülkemize döviz girdisi saglama gayreti içerisindeyiz."

Yemek Hazir serisinin üretiminde ziraat ve gida mühendislerinden diyetisyenlere kadar alaninda uzman birçok kisinin yer aldigini vurgulayan Gümüs, gidalarin hazirlanmasindaki tüm sürecin uzmanlar esliginde yapildigini anlatti.



Politika 24.07.2020 09:50:42 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı