Balçova’da atık ilaçlar çevreye zarar vermeyecek

Balçova’da atık ilaçlar çevreye zarar vermeyecek

Balçova’da atık ilaçlar çevreye zarar vermeyecek

Balçova Belediyesi ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi iş birliğiyle başlatılan uygulamayla, Balçova’daki atık ilaçlar toplanarak çevreye zarar vermeden imha edilecek.
Çevreye ve doğada yaşayan canlılara büyük zarar veren atık ilaçların uygun şekilde toplanması ve imha edilmesi için kampanya başlatıldı. Balçova Belediyesi ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) girişimleri ile başlatılan kampanyayla, Balçova’daki 32 eczaneye atık ilaç toplama kutuları bırakıldı. Evinde tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaç bulunan vatandaşlar, eczanelerin görünür yerlerine bırakılan kutulara bu atıkları atabilecek.
Atık ilaçların halk sağlığını ve çevreyi tehdit ettiğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Bu kampanya ile çevreyi tehdit eden atık ilaçları toplamak için çalışma başlattık; ancak çalışmayı başlatmaktan çok vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek olması çok önemli. Balçovalı vatandaşlarımızın da çevre konusunda yaptığımız par çalışmada olduğu gibi atık ilaçların toplanmasında da bizlerle birlikte olacaklarına inanıyorum, Hep birlikte çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakacağız” dedi.


Güncel 12.06.2020 12:11:08 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

2

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

3

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

4

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

5

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

6

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

7

Koçfinans 30 yaşında

8

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

9

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

10

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu