Balık avcılarına göz açtırılmıyor

Balık avcılarına göz açtırılmıyor

Balık avcılarına göz açtırılmıyor

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü ve jandarma ekipleri avlanma yasağının başlamasına rağmen kaçak avlanan balıkçılara göz açtırmıyor. Tek seferde 3 ton balık ele geçirildi.
Başta Atatürk Baraj göleti olmak üzere çeşitli iç sularda amatör veya ticari balık avlayanlara karşı denetimler sıklaştırıldı.
1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda ki su ürünleri avlanma yasağına aldırış etmeden avlanan kişiler yakaladıkları balıkları taşırken yakalandı. Adıyaman’ın Kahta ilçesi Narince köyü girişinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri durdurdukları bir araçta 48 kasa içerisinde yaklaşık 3 ton ağırlığında sazan ve şabut balığı ele geçirdi. Balıkları mülkiyetin kamuya geçirme kararı ile ve veteriner hekim sağlık raporu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tutanakla teslim edildi.
Ekipler ayrıca barajda yaptıkları denetimlerde bırakılan ağlara takılan balıkları ağdan kurtararak tekrar suya bıraktı. Ekipler balık avlamada kullanılan araç ve gereçlere el koyarak, yasağa uymayanlara idari para cezası uyguluyor.


Yurt Dünya 25.04.2022 15:09:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Hayvan severin sahiplendiği kedinin vücudundaki tümörler alındı

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 4 zanlı tutuklandı

3

Rus Çarı 1. Petro'nun gemisi "Shtandart"ın kopyası Alanya'da gençler için yelken açıyor

4

Hatay'da 3 kişinin öldüğü iki aile arasındaki kavgaya ilişkin 21 şüpheli daha yakalandı

5

Ampute protez teknikeri kendisi gibi uzuv kaybı yaşayanlara umut oluyor

6

Haliç Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı

7

Mersin'de sağanak nedeniyle tarım arazileri su altında kaldı

8

Samandağ ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi

9

Hatay'da otomobilden hırsızlık yaptığı iddia edilen zanlı tutuklandı

10

Osmaniye’de, 83 suç kaydı bulunan hırsız dolapta saklanırken yakalandı