Balıkçılara mayın engeli: Karadeniz’deki balıkçılar limana döndü

Balıkçılara mayın engeli: Karadeniz’deki balıkçılar limana döndü

Balıkçılara mayın engeli: Karadeniz’deki balıkçılar limana döndü

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında her türlü balıkçılık faaliyetlerinin durdurulduğu açıklaması üzerine Karadeniz’e kıyısı bulunan Kırklareli’nin Demirköy ilçesine Bağlı İğneada’da gün batımıyla balıkçılar limana geri döndü.
İstanbul Boğazı girişinde bulunan eski tip bir mayının etkisiz hale getirilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında balıkçılık faaliyetlerinin ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu açıkladı. Bunun üzerine Karadeniz’e kıyısı bulunan Kırklareli’nin Demirköy ilçesine Bağlı İğneada beldesinde gün batımıyla balıkçılar limana geri döndü.
Tarım ve Orman Bakanlığının açıklamasının ardından gün batımıyla geri döndüklerini dile getiren Ender Şanlı, “Can güvenliğimiz açısından doğru bir karar. Daha önceden mayından ölenler oldu. Çok ölen oldu, insanların parçaları dair bulunmadı. Normal günlerde saat onda geliyordum. Bize tebliğ geldi bunu için daha erken geldim. Açılmaya niyetim yok çok tehlikeli çünkü. Mayın demek ölüm demek sonuçta anlayamazsın gece. Biz erken gidip geç geliyorduk” dedi.
Alınan yasağın yerinde bir karar olduğunu vurgulayan Kemal Şık geceleri mayınları görülmediğini ve büyük tehlike arz ettiğini söyledi.


Güncel 26.03.2022 20:34:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Arzum yeni nesil Hestia Pro Multi el blender setini tanıttı

2

Akdeniz ilçesinde çökme riski olan metruk bina kontrollü yıkıldı

3

"Acı Hayat" Zurich Türkiye desteğiyle yeniden beyaz perdede

4

Antalya'da trafikte kavga eden sürücülere 360 bin lira ceza uygulandı

5

Katar'da şehit olan binbaşı Taştekin, Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı

6

Adana'da otomobilin çarptığı 7 koyun telef oldu

7

Antalya'da kendini MİT mensubu olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şüpheli tutuklandı

8

Kepez'de turizmde iş verenlerle iş arayanlar buluştu

9

Quick Sigorta başarılı acentelerini Belgrad seyahatiyle ödüllendirecek

10

Türk Telekom patent başvurusunda zirvede