Balkanlar’dan gelen öğrencilerin fetih yolculuğu

Balkanlar’dan gelen öğrencilerin fetih yolculuğu

Balkanlar’dan gelen öğrencilerin fetih yolculuğu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Balkan Gençlik Zirvesi Kültür Gezisi programına katılan öğrenciler, Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Balkan ülkelerinde yaşayan gençlerin kültürel ve sosyal yönden gelişmeleri için düzenlediği Balkan Gençlik Zirvesi’ne; Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ile Yunanistan’dan toplam 175 öğrenci katıldı. Program çerçevesinde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, ilk olarak Tarihi Bursa Mehter Takımı’nın konserini dinledi.
Daha sonra Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen misafirler, müzede yer alan geleneksel çiniler, kütüphane ve konferans salonları hakkında da bilgilendirildi. Fetih gününün canlandırıldığı 42 metre açıklığındaki dev kubbe altında farklı duygular yaşayan öğrenciler, ev sahipliğinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.


Güncel 20.09.2022 14:22:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Sakaryaspor-Hatayspor maçının ardından

3

Antalya'da taksi ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

5

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

6

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

7

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

8

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

9

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

10

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı