Bangladeş’e Atatürk büstü dikiliyor

Bangladeş’e Atatürk büstü dikiliyor

Bangladeş’e Atatürk büstü dikiliyor

Bangladeş’in başkenti Dakka’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün inşası başladı.
Bangladeş’in başkenti Dakka’da bulunan şehrin en önemli ve kalabalık caddelerinden olan Kemal Atatürk Caddesi’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün inşası başladı. Türkiye Dakka Büyükelçiliği tarafından başlatılan projenin açılışına elçilik yetkilileri katılırken, çalışmalar en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Ankara’dan gönderilen büstün şimdilik Dakka Büyükelçiliğinde bulunduğu aktaran yetkililer, kısa sürede inşaat çalışmaları tamamlandığında büstün Kemal Atatürk Caddesi’ndeki yerini alacağını ifade etti.
İki ülke arasında imzalanan anlaşmaya göre Bangladeş’in kurucusu olarak bilinen Cumhurbaşkanı Sheikh Mujibur Rahman’ın büstü de eşzamanlı olarak Ankara’da dikilecek.


Güncel 30.10.2020 00:26:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

2

Hatay'da çocuklar için teravih namazı sonrası etkinlik düzenlendi

3

Amed Sportif Faaliyetler-Serikspor maçının ardından

4

Milli judoculardan Ümitler Avrupa Kupası'nda 2 madalya

5

Antalya'da evde çıkan yangın hasara neden oldu

6

Antalya'da ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü

7

Hatay'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 5 şüpheli tutuklandı

8

Hatay'da Yeşilay Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi

9

Antakya Medeniyetler Korosu Hatay'da konser verdi

10

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Mersin'de konuştu: