Banvit BRF, arıttığı suyun yüzde 51'ini içme suyu kalitesinde geri kazandı

Banvit BRF, arıttığı suyun yüzde 51

Banvit BRF, arıttığı suyun yüzde 51'ini içme suyu kalitesinde geri kazandı

İSTANBUL - Banvit BRF, 22 Mart Dünya Su Günü'nde şirketin su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışma ve hedeflerini paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Banvit BRF, Bandırma ana kampüsünde yer alan "Atık Su Geri Kazanım Tesisi" sayesinde üretim proseslerinden ortaya çıkan ve arıtma tesisinden gelen suyu her yıl değişen oranlarda içme suyu kalitesinde geri kazanıyor. Şirket böylece üretim sürecinde doğal kaynakları kullanmak yerine, atık suyun geri kazanımını sağlayarak, yer altı su kaynaklarını da korumuş oluyor. Banvit BRF, 2022'de ortalama yüzde 43 olan suyun geri kazanımı oranını, sürdürdüğü çalışmalar neticesinde 2023 sonunda yüzde 51'e çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz, Türkiye'nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak sorumluluklarının bilincinde hareket etmeyi sürdürdüklerini belirterek, "Tüm operasyonlarımızı ve üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde yeniden düzenledik ve bu düzenlemeleri geliştirmeye de devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gündüz, 2025'e kadar tüm tesislerindeki su kullanımlarını yüzde 13 azaltmayı hedeflediklerini belirterek, "2023 sonunda Bandırma ana kampüsümüzde bulunan tesisimizde arıtılan suyun, içme suyu kalitesinde geri kazanım oranını ortalama yüzde 51'e çıkardık. Çocuklarımıza yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.



Ekonomi 22.03.2024 18:28:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Dijital İnsan" zirvesi düzenlendi

2

Erdemir MUGEM'in gemi sacını üretiyor

3

Boğazına kaçan yiyeceği kendi kendine yaptığı Heimlich manevrasıyla çıkardı

4

Depremde hasar gören Kapıçam Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yenilendi

5

Tarık Biberovic Red Bull ailesine katıldı

6

Helikobakter pilori mide kanseri riskini artırıyor

7

Enerjisa dağıtım şirketleri 2025'te üç ilde 9,8 milyar liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi

8

Aladağ'da öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi

9

Adana'da restoranda öldürülen gencin gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı

10

Mersin'de sigara kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı