Barajda "yaşayan fosil" yakaladı

Barajda

Barajda "yaşayan fosil" yakaladı

Kahramanmaraş’ta amatör bir balıkçı, baraj göletinde “yaşayan fosil” olarak adlandırılan Mersin balığı yakaladı.
Kahramanmaraş’ta hobi olarak balık avlayan Muhammet Gürocak, Tekir bölgesinde gittiği baraj göletinde oltası ile Mersin balığı tuttu. Gürocak, ilk defa gördüğü balığın koruma altındaki Mersin balığı olduğunu anlayınca yeniden baraj sularına bıraktı.
Balığın koruma altında olduğunu ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendiğini söyleyen Gürocak, “Ben amatör bir balıçıyım, doğaya ve hayvanlara zarar vermeden belirlenen zamanlarda balık tutmayı seviyorum. Yakaladığım balığı baraj göletinden çıkardım ve bir müddet inceledikten sonra yeniden suya bıraktım” dedi.
Balığın baraj göleti bölgesinde koruma altında üretiminin yapıldığı ve oradan kaçtığı tahmin ediliyor.
Mersin balığıgiller, Acipenseridae familyasını oluşturan ve aralarında sekiz metre uzunluğa ve 1,6 ton ağırlığa kadar varan türleri içeren tatlı su balığı türlerinin adı olarak biliniyor. Mersin balıklarının yüksek bir su kalitesine ihtiyaçları olduğu için, kirlenen ırmaklardan dolayı 20. yüzyılda batı Avrupa’da nesli neredeyse tamamen tükendi.


Güncel 23.12.2020 13:20:53 0
Anahtar Kelimeler: barajda "yaşayan fosil" yakaladı

İlginizi Çekebilir

1

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

2

Bölgesel Amatör Lig

3

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

4

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi

5

Red Bull Tetris Dünya Şampiyonu Türkiye'yi temsil eden Fehmi Atalar oldu

6

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

7

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

8

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

9

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı

10

Serik'te park halindeki kamyonda yangın çıktı