Barınaktan aldığı kedisini bir an olsun yanından ayırmıyor

Barınaktan aldığı kedisini bir an olsun yanından ayırmıyor

Barınaktan aldığı kedisini bir an olsun yanından ayırmıyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde ebe hemşire olarak görev yapan Özge Kübra Teymur, barınaktan sahiplendiği kedisini bir an olsun yanından ayırmıyor. ‘Azman’ ismini verdiği kedisiyle seyahatlere giden dağ, yayla dolaşan ve bu nedenle ’Kedili kız’ lakabını alan Teymur, omuzundan indirmediği kedisini nikahında bile yanından ayırmamış.
Arhavi Devlet Hastanesi’nde görev yapan ebe hemşire Özge Kübra Teymur, 2 yıl önce barınaktan yavru kedi sahiplendi. ‘Azman’ ismini verdiği kediyi bir an olsun yanından ayırmayan ve çantasına koyarak gezdiren Teymur’un kediyle dostluğu görülmeye değer. İlçede ‘Kedili kız’ olarak bilinen Özge Kübra Teymur, evde, sokakta, dağda, yaylada yanından ayırmadığı kedisinin büyümesiyle omuzunda gezdirmeye alıştırdı. Bisiklete de binerken bile omuzundan inmeyen ‘Azman’ nikahında bile sahibinin yanından ayrılmadı.
Fırat Teymur ile dünya evine giren Özge Kübra Teymur, annesinin Azman’a ördüğü 20 rengarenk kıyafetten her gün birini giydiriyor. Teymur’un eşi de bu durumda alışmış durumda.

Kedisinden sadece hastane nöbetlerinde ayrılıyor
Azman’la dostluğunun nasıl başladığını anlatan Özge Kübra Teymur “İlçede barınakla ilgilenen tanıdıklarım ’Azman’ iki aylıkken ona yuva arıyordu. İşim gereği ve gezmeyi sevdiğim için uzun süreli bakabileceğimi düşünmüyordum. Kötü durumdaydı bir iki ay bakarım kendine gelir sonra kalıcı bir yuva buluruz dedim. Fakat daha sonra bende kaldı. Zamanla o da benle gezmeye alıştı. Alıştırmak zor oldu. O indi ben koydum. Tekrar indi tekrar koydum ama sonunda alıştı. Genelde omuzumdan indirmiyorum, sokaktaki seslere alışık, çok fazla ürkmediği sürece genelde omuzda duruyor. İşte, evde sürekli yanımda sadece nöbette yanımda değil” dedi.

Kedilerini balayına da beraberinde götürecekler
Eşi Fırat Teymur ise tam kapanma sonrası balayına yurtdışına çıkmayı planladıklarını kedileri azman’ı da beraberlerinde götürmek için başvuru yaptıklarını belirterek “Azman zamanla bana da alıştı, şimdi benim omuzumda da duruyor. Bir hayvana ne kadar güzel bakarsanız oda size çok iyi bakacaktır mutlaka. Balayımızı yurt dışında yapacağımız için pasaport ayarlamalarını onu göre yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


Güncel 1.05.2021 10:03:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi