Barış Ayhan: “Ekonomik açıdan sıkıntı yaşamayan nadir belediyelerdeniz”

Barış Ayhan: “Ekonomik açıdan sıkıntı yaşamayan nadir belediyelerdeniz”

Barış Ayhan: “Ekonomik açıdan sıkıntı yaşamayan nadir belediyelerdeniz”

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, katıldığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Belediyenin ekonomik durumuyla ilgili sorulan soruya Başkan Ayhan, “Türkiye’de ekonomik açıdan sıkıntı yaşamayan nadir belediyelerdeniz” dedi.
Sinop’ta bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Barış Ayhan, başkanlığa geldikten 41 gün sonra imar planlarının iptal edilmesi sonrası belediyenin yalnızca su faturası ve emlak vergisiyle geçindiklerini dile getirdi. Belediyenin ekonomisinin nasıl olduğu sorusuna “Ekonomik durumumuz çok iyi” diye yanıt veren Ayhan, “Türkiye’de ekonomik açıdan sıkıntı yaşamayan nadir belediyelerdeniz. Sinop’ta herkesle her şeyi şeffaf şekilde konuşuyoruz. Biz Sinop’ta personel maaşı ile Türkiye’deki belediyeler arasında çok iyi konumdayız” şeklinde konuştu.

Sinop Belediyesi işçisi ne kadar maaş alıyor?
Başkan Ayhan, mesai ve ikramiyelerin dışında belediyede çalışan taşeron işçinin ve kadrolu personelin en düşük maaşını açıkladı. Ayhan, “Sinop Belediyesi’nde kadrolu bekâr bir işçi en az maaşı 7 bin 860 TL maaş alıyor. Mesai hariç, senede iki defa da ikramiye veriyoruz. Taşeronlarımız var, 5 binin altında maaş alan yok. Bizde hiç asgari ücret maaş alan yok. Bunlar, fazla mesai ve ek ödemeler hariç. Onun dışında İller Bankası’ndan gelen payla üzerine takviye yapmadan maaş ödeyen bölgedeki tek belediye biziz. Bölgemizde bizim dışımızda birçok belediye, İller Bankası’ndan gelen payın üzerine emlak vergisinden, su tahsilatından para ekleyerek maaş ödüyorlar. Bunun dışında göreve geldiğimizden beri 6 tane araç aldık” ifadelerini kullandı.


Güncel 26.03.2022 08:58:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

2

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

3

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

4

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

5

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

6

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

7

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti

8

Antalya'da sağanak ve fırtınanın etkili olduğu Kaş ile Manavgat ilçelerinde hasar tespiti yapılıyor

9

Karmod yağmur suyu hasadı depolama tankı projelerini sürdürüyor

10

Mersin Silifke'de sağanak ve dolu etkili oluyor