BARÜ’de ‘Beyin Görüntüleme Teknikleri Çalıştayı’ gerçekleştirilecek

BARÜ’de ‘Beyin Görüntüleme Teknikleri Çalıştayı’ gerçekleştirilecek

BARÜ’de ‘Beyin Görüntüleme Teknikleri Çalıştayı’ gerçekleştirilecek

BARÜ’de ‘Beyin Görüntüleme Teknikleri Çalıştayı’ gerçekleştirilecek.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) lisansüstü öğrenimlerine devam eden öğrencilere, alanında uzman akademisyenler tarafından beyin görüntüleme teknikleri eğitimleri verilecek. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Deneysel Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ersin Yavaş’ın yürütücülüğündeki “Lisansüstü Eğitim Gören Öğrencilere Yönelik Nörogörüntüleme Tekniklerinde Güncel Yaklaşımlar Eğitimi” başlıklı proje desteklenmeye değer görüldü. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2237-A “Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” çerçevesinde gerçekleştirilecek proje doğrultusunda eğitime hak kazanan 15 lisansüstü öğrenci, beyin görüntüleme tekniklerini farklı yönleriyle çalışan alanında uzman akademisyenlerden eğitimler alacak.

Proje hakkında bilgiler veren Yavaş, “Eğitimler ile hem lisansüstü öğrencilerin beyin görüntüleme teknikleri alanında bilgi ve becerisi artacak hem de üniversiteler arası çok disiplinli çalışmalar için fikir alışverişinde bulunulacaktır. Tüm etkinlik boyunca üniversitemiz psikoloji bölümü bünyesinde kurulan Bilişsel Araştırmalar Laboratuvarının alt yapısı kullanılacaktır. Bu düşüncelerle projenin hazırlanmasında emeği geçen Öğretim Görevlisi Samet Çelik ve Araştırma Görevlisi Sıla Resuloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Projede emeği geçenleri tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite olarak kalite ekseninde sürdürülebilir bir büyüme hedeflediklerini söyledi. Rektör Uzun, “Deneyimli akademik personelimiz yaptıkları çalışmalarla kurumsal gelişimimize değer katmaya devam etmektedir. Sadece bilgiyi aktaran değil, aynı zamanda üreten bir üniversite olmaya gayret gösterdiğimiz bu süreçte, alanında yetkin bireyler yetiştirmenin öneminin farkındayız. Bu doğrultuda verilecek eğitimleri önemsiyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

BARÜ’de 2237-A “Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” doğrultusunda Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar’ın yürütücüsü olduğu “Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler Eğitimi” projesi de kabul edilmişti.


Güncel 6.07.2022 21:42:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Ak Parti Sünnet Ettirilen 50 Çocuk İçin Eğlence Düzenledi

2

Ersin Aka, kalleş saldırıda yaşamını yitirdi

3

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

4

Osmaniyespor Aliağaspor’u Bekliyor

5

Ayağından yaralı bulunup, tedavi edilen eşek, 6 ay sonra yeniden yürüdü

6

Öğrenciler, sigaranın zararlarına dikkat çekmek için izmarit topladı

7

Osmaniye’de gençler bowling turnuvasında yarıştı

8

Osmaniye’de cayrokopter destekli trafik ve asayiş denetimi

9

Çağşak’ta ağız ve diş sağlığı etkinliği

10

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Salih Bahçeli İlkokulunu Ziyaret Etti