Başakşehir elendi, hesaplar bozuldu!

Başakşehir elendi, hesaplar bozuldu!

Başakşehir elendi, hesaplar bozuldu!

Medipol Başakşehir’in Avrupa Kupası’nda elenmesinin ardından Türkiye, ülke sıralamasında 11. sırada yer aldı. 2020-2021 sezonunda Süper Lig’de şampiyon olan takımın Devler Ligi’ne gruplara direkt gitmesi ihtimallere bağlı.
Süper Lig’in şampiyonu Başakşehir, 1-0’lık skor avantajı ile çıktığı Danimarka deplasmanında Kopenhag’a 3-0 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi’ne Son 16 Turu’nda veda etti. Bu skorla ülke sıralamasında da sıkıntılar baş gösterdi. Bu sonucun ardından Türkiye, 33.600 puanla 11. sıraya geriledi. UEFA kurallarına göre en yüksek ülke puanına sahip 4 ligin ilk 4 sırasındaki takımlar Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkı elde ederken, ülke puanı sıralamasında 5 ve 6. olan ülkelerde ligi ilk 2 sırada bitiren ekipler, 7, 8, 9 ve 10. sıradaki ülkelerin ise lig şampiyonları direkt olarak gruplara katılabiliyordu. Başakşehir elenmesiyle 11. sıraya gerilediğimiz için gelecek sene Şampiyonlar Ligi’ne direk katılmak için sadece bir ihtimal gerekiyor.

Bir ihtimal daha var
Gelecek sezon Süper Lig’in şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılması için ülke sıralamasında ilk 10’da yer alan ülkelerinin takımlarının başarılarını bekleyecek. İlk 10’da yer alan İspanya, Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Portekiz, Rusya, Belçika, Hollanda ve Ukrayna ülkelerinin takımları, hem Şampiyonlar Ligi’ni kazanır hem de liglerinde şampiyon olursa, Süper Lig şampiyonu direkt katılım hakkı elde edecek.


Spor 6.08.2020 10:27:04 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Akseki ilçe teşkilatında bayramlaşma programı düzenlendi

2

Katar'da düşen helikopterde şehit olan binbaşı Taştekin'in Isparta'daki ailesine şehadet haberi verildi

3

Isparta'da aile içi kavgada hayatını kaybeden polis memuru toprağa verildi

4

Akseki protokolü bayramda görev başındaki kamu personelini ziyaret etti

5

"Yerli Robinson", yağışlarla su seviyesi yükselen göl kıyısında oluşturduğu yaşam alanına yeniden döndü

6

Hatay Valisi Mustafa Masatlı'dan huzurevi sakinlerine ziyaret

7

Anamur Kaymakamı Kemal Duru'dan Bozyazı ilçesine ziyaret

8

AK Parti Akseki ilçe teşkilatı bayramlaşma programında buluştu

9

Feke ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlandı

10

Isparta'da Yeşilay'dan aldığı destekle sanal kumar bağımlılığından kurtuldu