Başakşehir’de 34 engelli BİKAM ile iş gücüne kazandırıldı

Başakşehir’de 34 engelli BİKAM ile iş gücüne kazandırıldı

Başakşehir’de 34 engelli BİKAM ile iş gücüne kazandırıldı

Başakşehir Belediyesi, İstihdam ve Kariyer Yönlendirme Merkezi (BİKAM) ile engelli bireylerin iş hayatında yer alması için önemli adımlar attı. 2022 yılında 34 engelli ilçe sakini iş gücüne kazandırıldı.
Başakşehir Belediyesi İstihdam ve Kariyere Yönlendirme Merkezi (BİKAM), işverenler ile iş arayanları bir araya getirerek istihdama destek oluyor. Her sektörde işe ihtiyacı olan ilçe sakinlerinin BİKAM’a yaptığı başvurular kayıt altına alınarak, yapabilecekleri iş statülerine göre ayrılıyor. BİKAM üzerinden iş başvurusunda bulunan engelli bireyler de iş gücüne kazandırılıyor. 2022 yılı içerişimde 34 engelli birey, çeşitli iş kollarında iş hayatına atıldı.

“Eskisinden daha güçlüyüm”
İşitme engelli Bilge Basınç ve Murat Duman ile otizmli Kerem Deli yaşadıkları süreci anlattı. Tekstil firmasında işe başlayan işitme engelli Bilge Basınç, “BİKAM aracılığı ile iş hayatına atıldım. Çalışmak, hem sosyal hayatıma hem de kişisel gelişimimde büyük katkı sağlıyor. Psikolojik olarak eskisinden çok daha güçlüyüm. Başakşehir Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“İş gücüne destek oluyorum”
İşitme engelli Murat Duman da hiçbir engelin çalışmanın ve üretmenin önüne geçemeyeceğini belirtti. İş gücüne katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Duman, “BİKAM sayesinde kabiliyetime uygun olan bir işe yerleştirildim. Engelli olduğumuz için iş bulmakta zorlanıyorduk. Başakşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu hizmet sayesinde hem ülkemizin hem de ailemin iş gücüne katkı sağlıyorum” şeklinde konuştu.

Türküyle teşekkür etti
Diş polikliniğinde işe başlayan otizmli Kerem Deli ise çalışmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Hastaları kapıda karşılayan Deli, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu için, Erzincan yöresine ait “Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım” türküsünü söyledi.


Güncel 25.08.2022 17:24:08 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi