Tarih: 14.09.2020 20:29

Basın temsilcilerinden İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezine ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - Antalya'da Iletisim Baskanligi tarafindan kurulan Dijital Gösterim Merkezi'nde basin temsilcilerine sinevizyon gösterimi yapildi.

Konyaalti ilçesinde kurulan Dijital Gösterim Merkezi çadirini Anadolu Ajansi (AA) Antalya Bölge Müdürü Mustafa Yildirim, TRT Antalya Müdürü Muhammet Kasapoglu, TRT Antalya Haber Müdürü Ahmet Öcal, Iletisim Fakültesi Dekani Ahmet Ayhan, Basin Ilan Kurumu Antalya Sube Müdürü Nedim Engin ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Mevlüt Yeni birlikte gezdi.

Iletisim Baskanligi Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, AA muhabirine, Dijital Gösterim Merkezinde milli, tarihi, kültürel ve bilimsel degerleri bir arada tutan ortak degerleri vurgulamak için gösterim yapildigini söyledi.

Merkezde vizyon projelerinin de tanitildigini belirten Diler, "Dijital Gösterim Merkezleri Antalya, Konya, Samsun, Diyarbakir, Kayseri, Çanakkale ve Bursa'da kuruldu. Ilk gösterim 2020 Patara yilin dolayisiyla Patara gösterimleriyle basladi, devaminda milli otomobil, meclisin kurulusu ve Kovid-19 tedbirleri gösterimi yapildi." dedi.

Çadirda 4 salonun bulundugu ve her salonda farkli bir tema gösterildigini anlatan Diler, 15 Temmuz Milli Birlik Günü, 30 Agustos Zafer Bayrami, Ayasofya ve 2023 vizyon projelerinin gösterildigini ifade etti.

Bu ayki gösterimde ise farkli konularin islenecegini aktaran Diler, "Bu ay Preveze Deniz Zaferi, sondaj gemimiz, Mehmet Akif Ersoy ve dördüncü salonda da enerji bagimsizligimizi konu alan gösterimlerimiz var." diye konustu.

Diler, vatandaslarin ücretsiz olarak merkezi gezilebilecegini kaydetti.

Cemiyet Baskani Mevlüt Yeni ise Iletisim Baskanliginin kurdugu merkezi gezme firsati buldugunu ve milli duygulari ön plana çikaran gösterimler yapildigini anlatti.

Merkezde bugüne kadar "15 Temmuz Milletin Zaferi", "30 Agustos Zafere Giden Yol", "29 Ekim Cumhuriyete Giden Yol" gibi basliklarda çok sayida sergi gerçeklestirildi.

Meydanda kurulan çadir içerisindeki LED ekranlarda çesitli videolar, dijital hologramlar ve üç boyutlu görseller, hikaye anlatimi esliginde ziyaretçilere sunuldu.

Bu ayki gösterimde ise ziyaretçilere Preveze Deniz Zafere, Oruç Reis Gemisi, Mehmet Akif Ersoy ve Fatih Gemisi temali görseller izletildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —