Başiskele’nin ilk halk kütüphanesinde çalışmalar sürüyor

Başiskele’nin ilk halk kütüphanesinde çalışmalar sürüyor

Başiskele’nin ilk halk kütüphanesinde çalışmalar sürüyor

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, ilçenin ilk halk kütüphanesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Barbaros Mahallesi Semt Meydanı’nın yakınında bulunan İlke Sokak’ta inşa edilen Başiskele Halk Kütüphanesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşların, özellikle gençlerin ve çocukların yoğun talepleri üzerine ilçenin en kalabalık nüfusuna sahip ve birçok mahallenin de kesişme noktası olan bir lokasyonda inşa edilen kütüphanede yürütülen çalışmaları Başkan Özlü, yerinde inceledi. İlçenin ilk kütüphanesinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Özlü, “Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine yaptığımız kütüphanemizi en kısa sürede ilçemize kazandıracağız. Kütüphanemiz açıldığında Başiskele’nin eğitim ve kültür seviyesi daha da yükselecek. Bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanan halk kütüphanesi modern mimaride ve kullanışlı bir şekilde tasarlandı" dedi.
Başiskele Belediyesi’nin mimarları tarafından projesi yapılan halk kütüphanesinin 123 metrekare alanı genel kitap koleksiyonuna ayrılırken, kitapseverlerin çay ve kahve eşliğinde kitap okumaları için kütüphanede kafeterya da bulunacak. Özel kitap koleksiyonlarının da yer alacağı kütüphanede, kitapseverler elektronik kitap arşivlerine de ulaşabilecek. Kitapseverlerin ferah ve nezih bir ortamda kitap okumaları için okuma salonu ve 1. katta ise serbest çalışma ve okuma salonu yer alacak. Kütüphanenin açık alan veranda bölümünde ise vatandaşlar Başiskele’nin güzel ve temiz havasında kitap okuma keyfini çıkaracak.
Başkan Özlü daha sonra Atakent Mahallesi’nde Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yanında daha önce restoran olarak kullanılan binada büyütme ve tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Başiskele Belediyesi’nin kendi mülkü olan binada yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla Atakent Mahallesi Bayan Spor Merkezi olarak hizmete açılacak. Başiskele’de spora, sağlıklı yaşama, gençlere ve kentin baş tacı kadınlara büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de Atakent Mahallesi Bayan Spor Merkezi’nde devam eden çalışmaları büyük bir titizlikle yakından takip ediyor. İlçedeki her bir çalışmayı adım adım takip eden Başkan Özlü, ilçenin yeni spor merkezindeki çalışmalar hakkında yetkili ekibinden bilgi aldı.


Güncel 1.04.2021 16:13:29 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi