Bask: Memurlarla Hükümet Arasında Toplu Sözleşme İmzalanmalıdır.

Bask: Memurlarla Hükümet Arasında Toplu Sözleşme İmzalanmalıdır.

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) Osmaniye İl Temsilcisi Göken GÜLSOY bir basın açıklaması yaparak; memur ve emeklilerinin  Temmuz ayı artışlarının koalisyon çalışmaları ve güven oylamaları arasında kaynamaması için Hükümeti ve tüm sendikaları göreve çağırdı.

Temmuz ayında yapılacak artışın en az yüzde  8,3 olması gerektiğini vurgulayan BASK İl Temsilcisi, 2014 yılından kalan enflasyon farkı kayıplarının da ödenmesini istedi.

BASK Osmaniye İl Temsilcisi Göken GÜLSOY, basın açıklamasında şöyle dedi:

Sendikaların taleplerini hayata geçirme fırsatı bulacakları en rahat ortamlar seçim ortamlarıdır. Oysa 7 Haziran seçimlerinde Türkiye?de bir ilk yaşanmış, kendilerinden hiçbir partinin bahsetmediği  memurlar seçimin tek mağlubu olarak tarihe geçmiştir.

Oysa seçime 5 gün kala Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan Toplu Sözleşme Çerçeve Anlaşma Protokolüne göre, önce ücreti düşük kamu işçilerinin ücretlerine iyileştirme yapılmış, ardından birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 olmak üzere 2015 yılı için kümülatif yüzde 11,3 artış yapılmış, ayrıca 500 lira tutarında 7. ikramiye alınmıştır.

Aynı dönemde memur aylıklarına; Ocak ayında yüzde 3 oranında artış yapılmış, yapılan artış ilk beş ay içinde eriyerek memurlar yüzde 2,30 oranında alacaklı duruma geçmiştir.

13 YILDA 1 KURUŞLUK BİR İKRAMİYE BİLE ALINAMADI

Üzerine basa basa belirtmeliyim ki; örgütlü güçlerini kullanarak, adı DENGE ÖDENEĞİ de olsa, kamu işçileri  yıl içinde 7. ikramiyelerini alırken, 13 yıllık toplu pazarlık döneminde memurlar, değil 7 ikramiye 1 kuruşluk 1 ikramiye bile alamamıştır. Örgütlü güçlerini kullanarak hükümete istediğini kabul ettiren ve memur sendikalarına ders veren işçi sendikalarını kutlarken, her toplu pazarlığı toplu peşkeşe çevirmeyi alışkanlık haline getirerek memurlar açlığa ve yoksulluğa  mahkum eden sarı ve yandaş sendikaları lanetliyor ve kınıyorum.

REVİZE TOPLU SÖZLEŞME GECİKTİRİİLMEMELİDİR

Temmuz ayı artışlarının TBMM Başkanı seçimi ve koalisyon görüşmeleri ve güven oylamaları arasında  kaynamaması ve kayıpların karşılanması için, Hükümet ile HEMEN ve ŞİMDİ revize bir toplu sözleşme yapılmalıdır.

HÜKÜMET SENDİKALARI KULLANARAK MEMURLARI ÜTMEKTEN VAZGEÇMELİDİR

Yandaş ve sarı rengi tercih etseler bile, hükümetlerin  sendikaları kullanarak memurları ütmesi sosyal devlet ilkesiyle de, adalet ve eşitlik ilkesiyle de, siyasi ahlak anlayışı ile de başdaştırılamaz. Hükümetlerin bu şekilde fırsatçılık yapmaları kabul edilemez.

TBMM Başkanlığı seçimi, koalisyon çalışmaları ve güven oylamaları nedeniyle arada kaynamaması ve yeni hak kayıpları oluşmaması için,   bir an önce revize bir toplu sözleşme imzalayarak memurların 2014 yılı enflasyon farkları ile 2015 yılı için toplamda en az yüzde 11,3?lük artışları teminat altına alınmalıdır.

Çünkü REVİZE TOPLU SÖZLEŞME,  adalet ve eşitlik anlayışının gereğidir.

Biz, yeni vaatler değil, kayıplarımızın telafisini  ve haklarımızın korunmasını istiyoruz. İşverenimiz olan devlet; adil olduğunu, işçisi ve memuruna eşit değer verdiğini ve ayrım yapmadığını ispatlamak zorundadır.



Güncel 25.10.2016 04:50:58 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi