Başkan Aktaş’tan özel öğrencilere hediyeler

Başkan Aktaş’tan özel öğrencilere hediyeler

Başkan Aktaş’tan özel öğrencilere hediyeler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnönü Ortaokulu’nu ziyaret ederek özel sınıf öğrencileriyle biraraya geldi.
Yoğun programına rağmen sık sık eğitim kurumlarını gezip, öğrencilerle buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın son durağı, Osmangazi ilçesindeki İnönü Ortaokulu oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gümüşşsoy, Hamitler Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Taşkın ve Dereçavuş Mahallesi Muhtarı Recep Arslan’ın eşlik ettiği ziyarette, Başkan Aktaş, özel çocukların eğitim gördüğü sınıfı ziyaret etti. Samimi bir ortamda çocuklarla sohbet eden Başkan Aktaş, özel öğrencilere çeşitli hediyeler vererek yüzlerini güldürdü.
Büyükşehir Belediyesi’nin özel ihtiyaçları olan insanlara yönelik projeler geliştirdiğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, tüm engelleri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirtti. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin çeşitli engellilik durumuna sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, engelleri ortadan kaldıracak şartları oluşturmak gerektiğini ifade etti. Her bireye fark gözetmeksizin eşit hak ve imkanlar sunulmasının sosyal devlet gereği olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Otizmle ilgili tüm çalışmaları destekliyoruz. Otizmli çocuklara erken yaşta tanı konması büyük önem taşıyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemiyle otizm belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini göstermektedir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü de bu konuya dikkat çekmek için belirlenmiş gündür. Özel çocuklarımıza hizmet eden öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaret sonunda özel sınıf öğrencisi Soner Sezer, kendi çizdiği resmi Başkan Aktaş’a hediye etti.


Güncel 30.03.2023 10:27:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

2

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

3

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

4

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

5

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

6

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

7

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

8

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

10

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda