Tarih: 11.07.2020 11:55

Başkan Altınok bir günde "sosyal mesafeli" 6 nikah kıydı

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri titizlikle uygulanan Asik Veysel Nikah Salonu’nda bir günde 6 çiftin nikahlarini kiyarak, genç çiftlerin mutluluklarina ortak oldu.

Keçiören Belediyesi açiklamasina göre, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, belediye bünyesinde hizmet veren Asik Veysel Nikah salonunda bir günde 6 çiftin nikahini kiydi.

Altinok, nikah salonunda temizlik, maske ve mesafe kurallarinin eksiksiz uygulandigini, vatandaslarin da alinan tedbirleri memnuniyetle karsiladigini ifade etti.

Altinok, "Içisleri Bakanligimiz tarafindan yayimlanan genelge kapsaminda belediyemize ait nikah salonlarinda gerekli önlemlerimizi almistik. Saglik Bakanligimiz ile bilim kurulumuzun ortak tavsiyeleri dogrultusunda ise temizlik, maske ve mesafe kurallarini nikah salonlarimizda uygulayarak 6 çiftimizin nikahini kiydik. Rabbim çiftlerimize saglikli mutlu bir aile kurmayi nasip etsin." ifadelerini kullandi.


- "Sosyal mesafeli oturma düzeni kurduk"

Baskan Altinok, Içisleri Bakanligi tarafindan yayimlanan, "Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler" konulu genelge geregince, nikah salonlarinda alinan tedbirlerin insan sagligi için önemli oldugunu animsatti.

Altinok sunlari kaydetti:

"Nikah salonumuzun genel kullanim alanlarina ve oturma düzenine göre mesafe plani hazirladik. Salonumuza alinacak misafir kapasitemizi de koltuk sayimiza ve mesafe kuralina göre belirledik. Misafirlerimiz birer koltugu bos birakacak sekilde nikah merasimini takip ediyorlar. Nikah kiyma, hatira fotografi çekilme gibi süreleri kisa tutuyoruz. Mesafe, maske kullanimi ve temizlik uygulamalarina iliskin bilgilendirme afislerimizi nikah salonu girislerine astik.

Misafirlerimiz salona girerken ates ölçümlerini aksatmadan yapiyoruz, maskesi olmayana da maske veriyoruz. Yine girislere dezenfektan ve el antiseptigi koyarak misafirlerin ellerini dezenfekte etmelerini sagliyoruz. Görevlilerimiz, karsilama, ugurlama ve taki töreninde tokalasma ya da temasa neden olacak olan eylemlere de izin vermiyor. Iki nikâh merasimi arasinda en az 15 dakikalik zaman birakarak ortamdaki dogal hava sirkülasyonu saglamaya da özen gösteriyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —