Başkan Arda, büyükşehir ile yaptıkları arsa takası eleştirilerine yanıt verdi

Başkan Arda, büyükşehir ile yaptıkları arsa takası eleştirilerine yanıt verdi

Başkan Arda, büyükşehir ile yaptıkları arsa takası eleştirilerine yanıt verdi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, meclis başkan vekilleri, divan kâtipleri, encümen ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçildiği toplantıda, büyükşehirle yaptıkları arsa takası hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.
Gaziemir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Halil Arda yönetiminde yapıldı. Başkan Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi arasında arsa takası yapılmasını, 100. Yıl Sanat Merkezi ile Gaziemir Gençlik Merkezinin inşa edilmesini içeren protokol hakkında AK Parti ve MHP’den gelen eleştirilere yanıt verdi.
Başkan Arda, "Sanat merkezi deyince tüyleriniz diken diken oluyor. Belediye hizmet alanı olarak belirlenmiş yerlerin imara açılmasını biz bilmeyiz. Gaziemirliler yapığımız işten memnun olacak. Hem 100. Yıl Sanat Merkezine sahip olacağız hem de 2 bin metrekarelik gençlik merkezimiz olacak. Büyükşehir belediyesine teşekkür ediyoruz. AKP Gaziemir’i yönetirken bunların peşine hiç düşmedi. Madem sizin için çok değerliydi, Gaziemir’i yönetenler neden buralara sahip çıkmadı, bunların peşine düşmedi? Neden büyükşehir belediyesindeyken ses çıkarmadı? CHP’li belediye dava açıp burayı kazandırdı. Siz, Gaziemir’i yönetirken dava açsaydınız, oraları değerlendirseydiniz. Söyleyecek sözünüz yok" dedi.
Toplantıda, denetim komisyonunun hazırladığı denetim raporu da okundu. Öte yandan toplantıda, meclis başkan vekilleri, divan kâtipleri, encümen ve 13 komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı. Gündemin diğer maddelerinin karara bağlandığı mecliste; meclis başkan vekilleri, divan kâtipleri ve encümen üyesi seçimleri gizli oylamayla yapılırken, komisyon üyelerinin seçimleri açık oylamayla yapıldı.

Mecliste görev dağılımı
Gizli oylamayla yapılan meclis başkanvekilliği seçiminde; 1. meclis başkanvekilliğine CHP’li Necati Kırmaz, 2. meclis başkanvekilliğine ise CHP’li Ali Ekber Sarıgül seçildi. Divan kâtipliğine; Nevin Mutlu, Leman Emin ve Tuğba Vural; encümen üyeliğine CHP’li Meclis Üyeleri Murat Serin, Tahir Türkbay ve Nevin Mutlu seçildi.
13 ihtisas komisyonuna üye seçimlerinin yapıldığı mecliste, komisyonlara CHP’den 4’er, AK Parti’den ise 1’er üye seçildi. Açık oylamayla yapılan seçimlerde komisyon üyeleri oy birliğiyle seçildi.


Güncel 2.04.2021 15:08:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi