Başkan Büyükakın: "İnsanlığa katkı sağlayacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz"

Başkan Büyükakın:

Başkan Büyükakın: "İnsanlığa katkı sağlayacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "İnsanlığa yeni buluşlarla, aşılarla, bilişim teknolojileriyle katkı sağlayacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz" dedi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın, Gönül Coğrafyası Okumaları tanıtım programına katıldı. Burada öğrencilere seslenen Büyükakın, "Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Bey’in hocası Şeyh Edebali Hazretleri’nin dediği gibi; ’Geçmişi olmayanın geleceği olmaz’ Her zaman söylüyoruz; Türkiye, Türkiye’den büyüktür. Sadece bizim bildiğimiz coğrafyanın ötesinde bir gönül coğrafyamız var. Ecdadımızla onur ve gurur duyuyoruz. II. Abdülhamit Han’ın ve Fahrettin Paşa’nın hayatlarını okumanızı, araştırmanızı isterim. Tarihimiz boyunca ne kadar büyük insan varsa ilim insanı, devlet adamı, asker, bürokrat her kim varsa hepsi ebedi risalet ışığını almışlar, kendilerine Peygamber Efendimizi rehber edinmişlerdir" şeklinde konuştu.
"Manevi yönümüzü ve bağımızı da güçlendireceğiz"
"İlim Çin’de de olsa gidip alacaksınız" sözünü de hatırlatan Büyükakın, "Böyle düşünen bir ümmetin evlatları olarak ilim ve bilim medeniyeti dünyanın en yeni teknolojilerini yapacak, insanlığa yeni buluşlarla, aşılarla, bilişim teknolojileriyle katkı sağlayacak bir nesil yetiştirme gayretindeyiz. Başta bilimin tüm alanlarında başarılı ve bunun yanında teknolojiyi geliştiren bir millet olarak manevi yönümüzü ve bağımızı da güçlendireceğiz. Eğer bunlardan biri eksik olursa dünyada kan, gözyaşı hakim oluyor. Değerler sistemine bağlı medeniyetimizi örnek alarak hayatımıza öyle devam etmeliyiz" diye konuştu.


Güncel 22.02.2022 12:17:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Side'de mitolojik ilham perisi Kalliope'nin betimlendiği mozaik zemin gün yüzüne çıkarıldı

2

Tarsus'ta "Buzağı Güzellik Yarışması" düzenlendi

3

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

4

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

5

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

6

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

7

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

8

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

9

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

10

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor