Başkan Büyükakın’dan teknoloji yarışındaki gençlere tam destek

Başkan Büyükakın’dan teknoloji yarışındaki gençlere tam destek

Başkan Büyükakın’dan teknoloji yarışındaki gençlere tam destek

Kocaeli’de eğitim gören ve teknolojide yarışan üniversiteli gençlere, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan destek geldi.
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini amaçlayan ‘TEKNOFEST 2021 Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Kocaeli’de hazırlanan üniversite öğrencilerinin yaptığı çalışmalara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan destek geldi. TEKNOFEST 2021’de yarışacak gençlere yaz boyunca hizmet binası, ulaşım, iaşe ve ekipman desteklerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere katkıları devam ediyor. Verilen destek hakkında konuşan Büyükakın, “Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021’e geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kocaeli’den katılacak takımlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağladık. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını destekleyen bir yerel yönetici olarak mutluyum. Roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı sistemlerine teknolojinin birçok alanında düzenlen yarışmalara katılan gençlerimiz, uykusuz gecelerde bu hazırlıkları yaparak harika işlere imza atıyorlar” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Kocaeli’den TEKNOFEST 2021’de yapılacak olan yarışmalar için hazırlıklarını sürdüren takımlara, teknoloji atölyelerinde öğrencilerin kendi başlarına satın alamayacağı teknik ekipman ve cihaz desteği veriyor. Böylece gençlerin insansız hava aracı, elektrikli araba, roket, su altı aracı, model uydu, drone yapımı gibi yüksek bütçeli projeleri hayata geçirebilmelerini sağlıyor.
Teknoloji Atölyesi ile üniversite öğrenci kulüpleri ve teknoloji takımlarına projelerinde hizmet binası, malzeme tedariki, 3D yazıcılar, lojistik, altyapı, ulaşım konularında destekler veriliyor. Dijital Kılavuz 3 Boyutlu Yazıcı Merkezi’nde Teknoloji Takımlarının TEKNOFEST 2021 Yarışmaları için yaptıkları İnsansız Hava Aracı , Elektrikli Araba, Roket, Su Altı Aracı, Model Uydu, Drone gibi cihazlar için ihtiyaç duyduğu parçalar uzman personeller gözetiminde son teknoloji yazıcılarla basılıyor.


Güncel 31.08.2021 14:51:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu