Başkan Çalkaya: “Aşureyi yeni cemevinde yiyeceğiz”

Başkan Çalkaya: “Aşureyi yeni cemevinde yiyeceğiz”

Başkan Çalkaya: “Aşureyi yeni cemevinde yiyeceğiz”

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, belediye meclis üyeleri ve Alevi Bektaşi Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapımı tamamlanma noktasına gelen cemevinde incelemelerde bulundu.
Korona virüs salgını nedeniyle sosyal yardımlar konusunda örnek çalışmalara imza atan Balçova Belediyesi, bir yandan da yatırımlarına devam ediyor. Alevi inanışının felsefesine uygun bir mimari tasarımla yapılan Balçova Cemevi de bu yatırımlardan biri oldu. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, belediye meclis üyeleri ve Alevi Bektaşi Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yüzde 90’ı tamlanan projeyi inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Balçova Cemevi’nin Türkiye’nin en özel projelerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Çalkaya, “Gerçekten özenle projelendirilen ve inşaatı yapılan bir inanç merkezimiz olacak. İçinde ibadet alanlarından yemekhanesine, sosyal donatı merkezlerine ve kütüphaneye kadar birçok işlevi barındıracak. Her vatandaşımızın inancını istediği gibi yaşayabilmesi bizim çıkış noktamız oldu. Hedefimiz Ağustos ayında aşurelerimizi burada yapabilmek. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.



Güncel 12.06.2021 14:28:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "4. Astronomi Gecesi" düzenlendi

2

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

4

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

5

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

6

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

7

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

8

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

9

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

10

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı