Başkan Çavdar: "E-dönüşümünün sağlanması için sorumluluklarımızı yerine getirdik"

Başkan Çavdar:

Başkan Çavdar: "E-dönüşümünün sağlanması için sorumluluklarımızı yerine getirdik"

Antalya SMMM Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, "Meslek mensuplarımız teknolojinin hızlı gelişimine her koşulda en hızlı şekilde ayak uydurmuş, devletin e-dönüşümünün sağlanması için yürütülen çalışmalarda en ağır görevleri büyük bir toplumsal sorumluluk ve özveri ile yerine getirmişlerdir" dedi.
Antalya SMMM Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Meslek Yasasının Kabulünün 31. yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Çavdar, "13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik meslekleri yasal statüsüne kavuşmuştur" ifadelerinde bulundu.
Çavdar, "Meslek Yasamızın yasal statüsüne kavuşmasıyla birlikte meslek mensuplarımız, muhasebe, denetim ve danışmanlık hizmetleriyle ekonominin en önemli paydaşlarından biri olarak, ülke ekonomisinin gelişmesi ve güçlenmesi için büyük bir özveriyle çalışmıştır. Ürettiği değeri toplumla paylaşmış, mükellef ile devlet arasında köprü görevini üstlenmiştir. Teknolojinin hızlı gelişimine her koşulda en hızlı şekilde ayak uydurmuş, devletin e-dönüşümünün sağlanması için yürütülen çalışmalarda en ağır görevleri büyük bir toplumsal sorumluluk ve özveri ile yerine getirmişlerdir. Meslek camiamız, ülkemizde ve dünyadaki tüm gelişmeleri yakından izleyerek, yapıcı görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile her zaman paylaşmıştır. 1989 yılında umutla, bugün gururla, gelecekte gelişerek var olacak mesleğimizin yasal statüye kavuşmasının 31. yıl dönümünü dolayısıyla mesleğin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz" diye belirtti.


Güncel 12.06.2020 14:58:04 0

İlginizi Çekebilir

1

BAKA yetkilileri, Kemer Belediyesi Kültür Evi'ni ziyaret etti

2

Hatay'da devrilen kamyonun sürücüsü hayatını kaybetti

3

Setur Marinaları Bosphorus Boat Show'da yeni yatırımlarını tanıttı

4

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ramazanda sıcak yemek dağıtımını sürdürdü

5

Antalya Büyükşehir Belediyesinden 60 milyon liralık yağmur suyu hattı yatırımı

6

Muratpaşa'da "Durmadan, Hatırlamaya Koşmak" sergisi açılacak

7

Bozyazı ilçesinde öğrencilere teknoloji bağımlılığına karşı eğitim verildi

8

Antalya'nın yüksek kesimlerinde buzlanma olan yollarda tuzlama çalışması yapıldı

9

Osmaniye'de huzur ve güven uygulamalarında 18 şüpheli yakalandı

10

Samsung Solve for Tomorrow Elçisi seçilen 10 takım açıklandı