Başkan Köse köy düğünlerine katıldı

Başkan Köse köy düğünlerine katıldı

Başkan Köse köy düğünlerine katıldı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kutludüğün Mahallesi’nde yöresel köy düğünlerine katıldı.
Geleneklerini her anlamda yaşatan, özünü unutmayan Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’nde köy düğünleri geleneğine uygun şekilde yapılmaya devam ediyor.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kutludüğün Mahallesi’nde yöresel köy düğünlerine katıldı. Düğünlerde kazanlar kurularak yemekler pişirildi. Gelin ata bindi, düğün alayı köy meydanından yürüdü. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de düğün alayına eşlik etti. Düğünde en dikkat çeken ise kendine has el işlemesi ile gelin duvağı idi.
Başkan Murat Köse, geleneksel köy düğünlerine dair sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Geleneğine, örfüne sahip çıkmasıyla, mertliği ve dürüstlüğü ile, her zaman haktan ve hakikatten yana olmasıyla bana göre her zaman birinci sırada. Kadim kültürümüzün izlerini taşıyan, bu kültürü yaşatan nadide bir mahallemiz Kutludüğün. Kutludüğün’ü ve Kutludüğünlüleri seviyorum” ifadelerini kullandı.


Güncel 22.05.2023 12:54:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

2

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

4

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

5

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

6

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

8

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

9

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

10

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı