Başkan Özlü "OSB’lerde seçici davranıyoruz"

Başkan Özlü

Başkan Özlü "OSB’lerde seçici davranıyoruz"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgelerinin küçük yüzölçümlü şehirler için sosyo-ekonomik açıdan büyük önem taşıdığını ifade ederek OSB’ler ile eğitimin eşzamanlı gelişmesi gerektiğinin altını çizdi.
Başkan Faruk Özlü, kentin geniş arazilerinin olmadığını ve olan arazileri verimli bir şekilde kullanmanın önemine dikkat çekerek, Organize Sanayi Bölgelerine gelecek sanayi kollarında seçici davrandıklarını ifade etti. Düzce’de aktif olarak 3 OSB’nin bulunduğunu ve iki OSB’nin de genişletilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Özlü, “Çilimli’de yer alacak olan yeşil OSB için ilk kazma 1 Nisan’da vurulacak. İlk OSB’yi 340 hektara büyütüyoruz” dedi.

"OSB’lerde teknik kolejler kurulmalı"
Her OSB’de bir teknik kolej adı altında mesleki teknik eğitim lisesinin kurulması ve çıraklık eğitim merkezi gibi isimlerin kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Faruk Özlü, “Teknik kolej demek çok daha iyi. OSB’lerde kurulacak teknik liselere teknik kolej demeli. Okulu OSB yönetiyor. Öğrenciler bir yılda İngilizce konuşuyorlar. Türkiye’de bunların sayısının artması lazım. Her kurulacak OSB içinde teknik kolej olmalı. Kimya OSB ise orada ağırlıklı dersler fen bilimleri alanında olmalı" ifadelerini kullandı.

"Büyük yatırımlar şehri değiştiriyoruz"
Düzce’nin demografik yapısının büyük zenginlik arz ettiği, ekonomik ve kültürel anlamda büyük atılımların yanı sıra şehre katkı sağlayacak projelere imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Düzce’de demografik zenginlik var. Her ilden vatandaşımız bulunuyor. Bunu vurgulamak adına 81 ilden gelecek taşlarla anıt eser yapacağız. Öte yandan şehrimizde içme suyu altyapısı değişiyor. Yüzde 50 su kaçağı var. Şehir şebekesi arıtması yenileniyor. Arıtmayı yeniliyoruz. Bunlar büyük yatırımlar ve şehrimizin hem gelişmesini hem de yaşadığı sorunları sona erdirecek” diye konuştu.


Güncel 28.03.2022 15:47:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi

2

Red Bull Tetris Dünya Şampiyonu Türkiye'yi temsil eden Fehmi Atalar oldu

3

Serik’te minibüs sulama kanalına düştü

4

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Adana'da açıklama yaptı:

5

Samandağ ilçesinde devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

6

AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına atanan Fevzi İnan görevine başladı

7

Serik'te park halindeki kamyonda yangın çıktı

8

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

9

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

10

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı