Başkan Şahin: "Endişeleri giderebilecek garantilerin verilmesi şartıyla anlaşmanın yapılasını bekliyoruz"

Başkan Şahin:

Başkan Şahin: "Endişeleri giderebilecek garantilerin verilmesi şartıyla anlaşmanın yapılasını bekliyoruz"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; Almanya ile karşılıklı mali bilgilerin paylaşılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Endişeleri giderebilecek garantilerin verilmesi şartıyla bu anlaşmanın yapılasını bekliyoruz" dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Almanya ile karşılıklı mali bilgilerin paylaşılmasının Türk vatandaşlarında endişe oluşturacağını kaydederek; "Ülkelerin arasında, karşılıklı suçluların iadesi anlaşmasını herkes bilir. Bu da karşılıklı olarak mali bilgilerin paylaşılmasıdır. Almanya ile daha doğrusu biz birçok ülkeyle bunu yapıyoruz ama daha çok ilgilendiren husus özellikle bizim ülke vatandaşlarımızı Almanya merkezli, Avrupa ülkeleri ve burada karşılıklı olarak ülkeler diğer ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine yapmış oldukları, yatırımları, banka hesaplarının bilgisini diğer tarafa vermesidir. İlk başta devletlerin kendilerini garantiye alması, vergi takibini yapması gibi önlem olarak görülüyor ama şimdi Almanya’nın kaç tane vatandaşı bizim ülkemizde, bizim kaç tane vatandaşımız Almanya’da ya da Avrupa’da yaşıyor. Bizim vatandaşlarımızdan 5 milyon gibi bir rakam Almanya da, Avrupa da yaşıyorlar, ekonomiyle ilgileniyorlar, çalışıyorlar, yatırım yapıyorlar. Aynı şekilde bizim kendi ülkemize de yatırım yapıyorlar. Biz yabancı yatırım için hasret çeken bir ülkeyiz, kendi gurbetçilerimizin bizim ülkemizde yapmış oldukları yatırımların da önüne geçilmesi gibi bir tehlike söz konusu olacak. Ayrıca bunun geriye dönük başlaması, 2017’den başlatılması daha büyük handikap oluşturuyor. Geriye dönük bir vergilendirme de söz konusu olabilir ki, Avrupa’da vergi kaçırma çok daha ciddi cezalandırmaları gösteriyor. Bizde o kadar yok ama orada cezalandırma daha da fazla, yani bizim vatandaşlarımızda bir endişe oluşturacak bu durum" dedi.
Başkan Şahin; bu endişeleri giderebilecek garantilerin verilmesi şartıyla bu anlaşmanın yapılasını beklediklerini sözlerine ekledi.


Güncel 26.09.2020 10:11:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı