Başkan Sürücü: “Denizlerimiz çöp toplama alanı değil”

Başkan Sürücü: “Denizlerimiz çöp toplama alanı değil”

Başkan Sürücü: “Denizlerimiz çöp toplama alanı değil”

Doğal güzelliklerinin yanı sıra eşsiz koylarıyla da dikkatleri üzerine çeken Aydın’ın, daha temiz bir şekilde gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; “Denizlerimiz Çöp toplama alanı değildir, atmayın” dedi.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, Dünya Çevre Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla bir paylaşım yaptı. Denizlere atılan çöplerin deniz hayatını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Sürücü, vatandaşlara çağrıda bulunarak denizlerin çöplük olmadığını ifade etti.

Denizlerdeki çöplerin çok sayıdaki deniz canlısının ölümüne sebep olduğunu sözlerine ekleyen Sürücü; “Deniz çöplerinin büyük çoğunluğunu plastik çöplerden oluşmaktadır ve hemen her yıl katlanarak yeni çöplerin eklenmektedir. Denizel akıntılarla bu çöpler dünyanın her köşesine dağılmaktadır. Yüzlerce yıl denizlerde kalan plastiklerin parçalanarak mikroplastik hale geldiği bilinmektedir ve birçok deniz canlısı bunları yutuyor. Bu sebeple mikroplastik çöpler insanlara kadar ulaşmaktadır ve yapılan araştırmalarda insan kanında tespit edilmiştir. Denizlere atılan plastik torbaların birçok deniz canlısını da olumsuz etkilemektedir. Plastik poşetleri deniz anası sanarak yiyen caretta carettalar ölüyor, birçok yunus bu yüzden hayatını kaybediyor, birçok deniz kuşu yavrularını yiyecek sandıkları plastiklerle besliyor ve bu yüzden yavrular ölüyor. Kısacası tüm hayatı olumsuz etkileyen bu çöpleri denizlere atmayalım. Denizlerimiz, çöp toplama alanı değildir” dedi.


Güncel 5.06.2022 15:03:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

2

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

3

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

4

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

5

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

6

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

7

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

8

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

9

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

10

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında